Статистика преди Локо Пд – Черно море

НОВИНАР – Изпрати ни материал

 

Снимката е от най-голямата победа – 3:0 на 21 октомври 2017.

 

Историята на съперничеството между Черно море и Локомотив (Пд) започва още преди 70 години. За този период двата отбора са се срещали 104 пъти – варненци имат 33 победи, а пловдивчани – 42, като равенствата са 29, головата разлика пък е 135:118 за „железничарите“. На „Лаута“ обаче „моряците“ традиционно играят трудно, а първата им победа там дойде чак през пролетта на 2014г. с 2:0. Балансът им като гости в източен Пловдив е доста притеснителен – от 52 мача имат само 5 победи, 13 равенства и 34 загуби с голова разлика 40:93.

Най-голямата победа за Черно море на стадион „Локомотив“ бе постигната преди 5 години с 3:0 с головете на Мариян Огнянов – 2 и Орлин Старокин.
Другата алармираща статистика е тази на назначения за главен съдия на срещата – любимото синче на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов – Никола. Няма друг рефер в елитната ни дивизия, при когото „моряците“ да имат по-лош баланс – от 40 мача само в 9 са се добирали до победата, 10 са завършили наравно, а са загубили над половината – 21, голова разлика – 38:60. Помощници са му Георги Тодоров и Петър Митрев, а за видео-асистент е назначен главният съдия от последния мач с Хебър – Ивайло Ненков.

Остават още 4 кръга до чаканото 13 години дерби, което логично се очертава като мача на сезона за Варна. Добре е внимателно да се следят натрупаните жълти картони, за да не изгори някой важен играч за 15-тия кръг.

Това е списъкът им:
• 4 – Попов, Клементе
• 2 – Велев, Панайотов, Беншаа, Босанчич
• 1 – Сула, Кета, Атанасов, Дюлгеров, Панов, Дичев, Мимито, Стефанов

 

Автор: Роди Авлавидов

Остави коментар