Шефът на ЗС на БФС -Варна каза причината за ексцесиите на „Тича“

Шефът на ЗС на БФС -Варна Георги Мирчев обяви, че един полицай е пострадал преди мача между дублиращите отбори на Черно море и Спартак на „Тича“ днес.

Разбрах, че полицай, който е бил пред оградата в сектора с фенове на Спартак, е пострадал, когато се е създало напрежение между униформените служители на реда и почитателите на спартаклии. Доколкото зная, той е откаран в болница с тежка травма, каза Мирчев.

Въпросният полицай е със съмнение за счупен крак или сериозна контузия в коляното, за което вече съобщи Vsport.bg.

Запитан как ще коментира ексцесиите преди срещата, която закъсня, след като фенове на двата отбора нахлуха на терена, той каза: Когато влязох на стадиона, феновете вече се бяха струпали пред едната врата. Говорих с много хора, но така и не разбрах кое е провокирало това напрежение. Може би надделява причината, че феновете на Спартак не са били на местата си, където им е казано да бъдат на срещата с полицията в четвъртък. Това е подразнило ултрасите на „моряците“, те са прескочили оградата и вероятно са тръгнали да въдворяват ред. Спартаклии също са напуснали своя сектор и са отишли при тях. От това, което видях, имаше закани и спорове, но не и стълкновения и физически сблъсъци. Всичко премина бързо и страстите се успокоиха. Неприятно е обаче, че мачът закъсня, допълни Мирчев.

Като изключим този епизод, всичко останало бе наред и видяхме футболна обстановка. Получи се добър мач между добри млади играчи на добър терен. Двете агитки пък пееха и се стремяха да се надпяват. Пожелавам успех на двата отбора и в дербито на Варна между мъжките отбори през октомври, завърши пред Петел Георги Мирчев.

Остави коментар