Новинар: За победата са нужни 12 играча!

НОВИНАР – Изпрати ни материал

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

Кирил КировНапоследък понякога получавам упреци, че както и да играе отбора, аз не критикувам, а само хваля треньорите и футболистите!? В милата ни Родина вече, хетеросексуалните, културните и нормалните, трябва да се оправдават защо са такива. Ще обясня и аз позицията си. Дълбоко вътрешно убеждение ми е, че истинския привърженик подкрепя отбора си в добро и в лошо. Особено в лошо. Когато играта върви и печелим е лесно да викаш и да се радваш. Истинските фенове обаче се виждат, когато играта не върви. Тогава 12-тия играч е най-нужен и тогава трябва да оказваме подкрепа и да вдигаме момчетата. Иначе сме случайно попаднали на стадиона семкаджии, дето гледат сеир.

Проспахме най-слабото си полувреме за този сезон и нещата не вървяха никак добре. По стар народен обичай, някои започнаха с „Ари ве ши играйти ли ве?“ и „махай го тоя“. Дали разбираме играта повече от треньорите? Дали знаем всички подробности около състоянието на момчетата? Как тогава имаме самочувствието да даваме акъл?

През първото нямахме никакъв нерв, никакъв хъс сякаш играехме без желание. Притесних се много, защото като ти тръгне накриво мача, много е трудно да намериш правия път. След мача попитах единия от нашите футболисти:“-Къде бяхте през първото полувреме?“, а той вика:“Май не бяхме излезли от съблекалнята още“.

Имах един съученик. Едсон Арантес до Насименто се казва, но ние за по-кратко му викахме Пеле. Той казваше, че много млади таланти играят футбол и имат добри технически качества. За да станат добри футболисти обаче трябва да търсят постоянно острота и печелене на пространство! Точно това прави един от моите любимци Николай Златев. Все още е в крехка, юношеска възраст, но демонстрира страхотна футболна зрялост! Поредната перла, излязла от изключително продуктивната школа на Черно море! Заедно с Вики Попов и Вили Василев вече са част от ядрото на отбора. Желая им да са здрави и да продължават напред и нагоре! Същото желая на всички моряци!

Отборът се преобрази, след влизането на Златев, но победата беше изкована от всички! Футболът е колективна игра и добрият колектив е много важен. Ние го имаме. Днес един има ден и дърпа отбора, утре ще е друг. За победата обаче са нужни 12 играча и ние по трибуните сме много важни. На стадиона всичко се чува, а по нета всичко се чете. Нашата работа е, да вдигаме момчетата в тежки моменти и да им показваме, че винаги сме с тях! Отново виждам небесна семантика. В мач посветен на паметта на Адмирала, победния гол беше вкаран както през 2015 от легендарния Матиас Курьор в последната минута! Така той отдаде за пореден път принание и почит, към своя български баща!!!

Остави коментар