Новинар: Варненското дерби се завърна с гръм и трясък!

НОВИНАР – Изпрати ни материал

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

В изключително изживяване и уникална емоция отново след 13 години, бяха потопени феновете от града, подарил футбола на България. Очаквах да се случи това, което се случи и бях сигурен, че родните институции няма да бъдат готови да организират такъв мач. Царящата в страната безхаберност лъсна за пореден път. Продължението ще бъде на Коритото в дербито на първите отбори. На кого в БФС му хрумна този мач да е от 19.45 не знам и е крайно време да започнем да мислим!?Кирил Киров

Очаквах феновете на Спартак да са много повече, но очевидно транспортната връзка Каменар-Варна е проблемна и едва 4-5 автобуса са били по линията – толкова бяха горките.

Ние се насладихме на пълно превъзходство по трибуните и по терена. Младите таланти на Черно море, бяха доста пренавити от атмосферата и въпреки че играха много по-грамотно от съперниците, допуснаха и някои контри, при които изтръпвахме.

Дори с моето съвсем любителско око се виждаше голямото разстояние между защитата ни и средната линия.Гостите се бяха окопали и разчитаха на контри.При нашия натиск, беше видно че им оставяхме доста празни пространства и се наложи няколко пъти Галин Григоров да демонстрира голямата си класа.Голяма класа демонстрираха всички до един и изнесоха запомнящ се спектакъл.Голямо браво на всички момчета.Играха красиво, доставяйки радост на публиката и това беше победа на истинския, стойностен футбол.

Ето защо Варна има нужда от дерби! (ВИДЕО)

Момчетата се раздадоха за всеотдайните си фенове и в края на мача се видя пълното изтощение и на двата отбора.За мен цялата емоция на младите футболисти се съдържаше в радоста на Марин Петков след неговия гол.Той пробяга целия терен, за да отпразнува попадението с братята си от агитката и от отбора.В този момент на огромна радост и гордост, си помислих как това момче е мечтало за този миг.

Години наред е сънувал, как вкарва на Спартак и се покатерва на оградата да сподели радоста са си с хората от пълните трибуни.Ние също сънувахме през тези години, да изживеем отново тръпката на варненското дерби.Сънищата се сбъдват, ако много силно желаеш!Ние сънуваме и да гледаме мачове на нов, европейски стадион и дано това да се случи, колкото се може по скоро.Заслужават го футболистите, треньорите и феновете.След някои промени в ръководството на Тича, определено се забелязва свеж полъх.

Облагородяването на пистата пред Козирката е поредната малка крачка, по дългия път. Футболът трябва да носи положителни емоции. Аз понякога сънувам пълния с 50 000 души „Юрий Гагарин“, на който седяхме черноморец, до спартаклия и не се биехме. Знам че онова време няма да се върне и хляба няма да стане пак 15 стотинки, но ако мислим и действаме в положителна посока, животът ни ще бъде по-стойностен и по смислен.

Футболните фенове живеят за такива дни и за такива мачове.Преживях страхотни моменти, за което благодаря на всички присъстващи на терена и по трибуните на Тича!

1 Коментари

  • Posted 26.09.2022 - 18:34 18:34 0Likes
    by BoboX

    Този господин не е в час

Остави коментар