Новинар: Трактат за късмета

НОВИНАР – Изпрати ни материал

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

Кирил Киров

Хебър спечели точка, а моряците загубиха две, след нелепо изравняване. Голът падна две минути след последната секунда и показа, че дори и да си по-добър, трябва да играеш до край!? Кой е трябвало да бъде на първа греда и кой на втора, ще анализират треньорите. Те са поставили задачи и са определили как ще се противодейства при ъглови удари. Със сигурност са проучени високите и добре играещи с глава противникови футболисти. Със сигурност са дадени указания за тяхното неутрализиране. За съжаление усилията и добрата игра в целия мач бяха пропилени за един кратък миг!? Тук старото клише гласи, че футболът затова е интересен и твърдението е много вярно. На потърпевшите обаче никога и никак не им е интересно, подобно развитие.

Разочарованието е огромно за всички привърженици на Черно море и разбира се не всички го приемат еднакво. Отново се появиха крайни мнения, пресилени обвинения и квалификации. Специалисти от световна класа, които по една или друга причина са останали непризнати, критикуват наред и оплакват тежката си съдба от мекото, кухненско миндерче!? Говорим за пропилени точки в борбата за призовите места и дори за титлата. Защо обаче забравяме, че в цялата 114-годишна история, подобни сезони с подобни възможности, никак не са много. Летвата е вдигната изключително високо, с много труд и себераздаване именно от тези треньори и футболисти.

Футболът е игра на грешки и никой не е застрахован от подобни неприятни случайности. Точки губят всички отбори в първенството и едва ли е нужно да бъдат изброявани издънките на другите!? Известни са на всички. Аз по-скоро се замислих върху липсата на късмет в най-стария български отбор!? Тук вече мога да дам и примери, как Локо Пд се измъкна в Разград с една грешка на противниковия вратар и как наскоро победиха Локо Сф с един случаен автогол!? При други отбори измеренията на шанса също играят огромна и дори решаваща роля.

За тежкия мач срещу Черно море късметът на Левси се яви в образа на потомствения левскар Никола Попов. Той беше назначен на съвсем случаен принцип и на същия принцип е назначен в трудния мач с Ботев Пд!? Просто им върви на хората, техен верен привърженик да им свири през два мача!? На случаен принцип разбира се!? Обръщам внимание на родните нрави и обичаи, за да припомня че при нас случайния принцип е довеждал Гидженов в два последователни мача с един и същи отбор!? Въпреки тези условия, въпреки чувствително по-ниския ни бюджет, отбора се намира на върха в класирането с точки извоювани само благодарение на борбата и на майсторството! Това не е по силите на всеки и заслужава огромно уважение и признание!

Случайно падналият в неподходящ момент гол, тежи на футболистите и на треньорите. Сега е един от важните моменти в които привържениците трябва да покажат, колко здрав е юмрукът наречен Черно море и колко непоклатима е идеята Черно море! В България е прието всеки да опитва да дава съвети на другия, занемарявайки своята работа и своите задължения! Феновете не редят състава и не правят смените! Феновете са на стадиона и подкрепят футболистите! Вдигат ги в трудни моменти и им вдъхват нови сили! Сега е такъв момент, но аз искам да заостря вниманието, че за тежък момент при нас се счита едно случайно нелепо равенство постигнато, след добра игра като гост!?

Много отбори по света и у нас, ще ни завидят за подобни тежки моменти!? Не бива да забравяме, че позицията и авторитета на Черно море са завоювани от тези футболисти и техните треньори!? Те напълно заслужават нашата подкрепа и винаги ще я имат!

За рефера Чинков нямам какво да кажа, но от уважение към съдийската институция не мога да не го спомена. Той си извоюва правото, цяла плеяда поръчкови съдии да се наричат Чинки, по неговото име. Първенството навлиза постепенно в своята решителна фаза и до края ще остават все по малко мачове. Работата на Чинките ще бъде все по важна и все по-обемна. Само в този кръг може да се направи показателен разрез на назначенията, които са все на случаен принцип!? Железов и Славия, Гидженов и ЦСКА, Попов и Левски, Вълков и Лудогорец!? Никъде няма пропуск и всички си чакат късмета!

Ще си кажа мнението и по наболелия въпрос около предстоящите мачове на българския Национален отбор. Нашите момчета трябва да получат подкрепа от всички фенове и институции! Това не се получава и пак нещата са по нашему! Искаме да го направим този път добре, но отново се получава както винаги!? Това ръководство на БФС е безкрайно компрометирано и ако имат поне капчица чест, е ясно какво трябва да направят!? Знаем че те чест нямат. В България мисленето е неправилно и ако то не се оправи, дори и Папата да стане президент на БФС, всичко ще си остане както е било винаги!?

1 Коментари

  • Posted 12.11.2023 - 15:40 15:40 0Likes
    by К

    Предлагам да свалим розовите очила, изглежда че ЧМ ги е страх да не би да се откъснат в класирането. Когато играеш с по слаби отбори трябва да биеш. С по силните и за паднеш, ако си играл добре е оправдано. Ако не можем да задържим резултата с хебър, какво ще правим като играем с цска, левски лудогорец, лпд, ботев

Остави коментар