Новинар: Рибата се вмирисва откъм главата

НОВИНАР – Изпрати ни материал

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

Кирил Киров
Мачът между отборите на Левски и Черно море започна двуостро, с разменени атаки и обещаваше да бъде много интересен, докато не беше развален от съдиите!? Това е типично за родните географски ширини. Навсякъде по света се толерира откритият, нападателен и атрактивен футбол, но в България се толерират определени отбори!? Когато мръсотията е по върховете на управлението, не бива да се търси вина в малките човечета, които са прости изпълнители.

Възниква въпросът, кой е назначил потомствения левскар Никола Попов и защо го е назначил? Известно е, кой е баща му и кой отбор обичат и двамата!? Известно е, че татювото момче не е особено кадърен рефер и разваля всеки мач. Той е съдия само защото е син на баща си!Не мога да преброя обратните отсъждания в мача. Всички ги видяхме и всеки може, пак да ги види. Искам само да попитам, ако нарушението на Влатко Дробаров беше за червен картон, кога и как се отсъжда жълт!?

Не е последен, няма грубо влизане отзад!? Има контакт, но контакт няма само в шахмата. Дори в балета има контакт. Повече от очевидно е, желанието да се помогне на правилния отбор!?Попов ще даде жълт, а аркадашите на ВАР ще оформят лицемерието!?

Непобеденият Черно море започна мача със самочувствие и висока преса. Виждаше се желанието на варненци да изнасят играта в половината на противника и да доминират, както го правят във всеки мач. Никаква мисъл за прибиране, затваряне или бетониране. Видя се малко припряност и пренапрежение, но това е част от играта. Напрежение при всеки мач има у зрителите по трибуните, какво остава за играчите на терена!? Те играеха сърцато и се раздадоха до границите на човешките възможности. Търсеше се открития, атрактивен футбол, който е запазена марка на моряците. Това наложи спешното отстраняване на техен футболист, защото с 10 души няма как да се налага висока преса и атакуващ стил на игра!?Черно море започна със 7 българи, от които четирима собствени юноши.

За Левски се говореше, че ще излязат с петима бразилци, но противно на очакванията софиянци излязоха с петима българи!? Дори двама от тях са родени в България. Както се казва, това е бъдещето на родния футбол. Скоро четох някъде, че заради Гибралтар, губим шансове за Лигата на нациите. По пътя към Европа ни спират малтийски и лихтенщайнски тимове, но ние си мислим, че дъжд вали. Важното е, да се бутат напред определени отбори и всичко да е по отдавна проваления сценарий от времето на Милко Балев, Цола Драгойчева и Ангел Солаков!

Тук някои червеникави и синкави полупроводници, ще припомнят и за Домусчиев. При него е заварено положение и може би той трябва да послужи за пример на нашите ръководители. Всеки отбор с амбиции в България, трябва да има солидно лоби в БФС! Иначе ще го смачкат и примерите са много. Рибата отдавна е вмирисана и всичко идва откъм главата. Повече няма на къде да се самозалъгваме! Всички моряци трябва да се гордеят със своите футболисти и треньори, които показват нагледно, какво е истински футбол!Публиката на Черно море е плътно с отбора и подкрепя момчетата навсякъде!

Накрая за разведряване искам да разкажа една история за Никола Попов, понеже ми стана мъчно за него. Той свири онзи мач на Левски със Славия в който Везалов си вкара автогол и сините не станаха шампиони. Очевидно е, че верното татково чедо е винаги на линия за важни мачове!? Той е призван да помага на любимия си отбор, но не успява да осигури победата!? След този мач, родната му майка не му говори повече от седмица!

Случката е весела и изглежда като виц, но всъщност е истина и отразява пълната трагедия на родния футбол!

1 Коментари

  • Posted 25.10.2023 - 19:14 19:14 0Likes
    by АСЕН МИХАЙ

    ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ СПОНСОРА , ЧЕ ИЛЯН ОТДАВНА ДА СА ГО ИЗГОНИЛИ ! А ЧЕРНО МОРЕ Е ИЛИЯН ИЛИЕВ ! НЯМА ПО МОЖЕЩ ДА ОТКРИВА ПО СВЕТА И У НАС ТАЛАНТИ ! ЖАЛКО , ЧЕ ИМА МИНАЛО В ЛЕФФСКИто , КОЕТО ГО СПИРА ЗА ОПИТ В ЦСКА ! ДАНО ГО ЗАБЕЛЕЖАТ И В ЧУЖБИНА ….

Остави коментар