Новинар: „Правият път“!?

НОВИНАР – Изпрати ни материал

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

Кирил Киров

Признавам си, че не ми се говори след такъв мач и че както при всички моряци, разочарованието е голямо. Видях обаче, че изпълзяха някои хора, на които доста им се приказва!? Те не са много, но активно се проявяват при всяко заклащане в отбора. Започват се едни апокалиптични предположения и почти компетентни твърдения. Моето мнение винаги е било и винаги ще бъде, че истинските фенове се броят в трудни моменти! Точно тогава подкрепата е необходима и важна за вдигането на момчетата. Анализите в колективен и индивидуален план, ще ги направят треньорите.

Постоянно се появяват многознайковци, дето компетентно обясняват причините за слабата игра, за отсъствието на онзи и неумелите прояви на този. Малко ми е странно, защото подобни фенове никога не наблюдават тренировките на отбора и очевидно не разполагат с информация!? Говорим наизуст, само и само да кажем нещо негативно. Никого не искам да оправдавам и нямам намерение на никого да адвокатствам. Загубата на първия в класирането от най-слабия домакин в „Б“ група е факт и всеки трябва да осъзнае своята отговорност.

Моето мнение е, че на първо място имаше тотално подценяване. Както ние феновете бяхме уверени в задължителното елиминиране на отборчето от тетевенския балкан, така и футболистите!? Победата винаги е задължителна, но тя никога не идва сама. Футболистите на Литекс просто имаха по-голямо желание за игра и заслужено отстраниха по класния си съперник.

Определено всички привърженици на Черно море очакваха победа за своя отбор, но с игра граничеща на моменти с апатия нямаше как да стане! Никога не съм харесвал съдията Тренчев и продължавам да не го харесвам. В този мач обаче, няма за какво да бъде упрекнат! Причините за отпадането са само в нас и всякакви оправдания са излишни и неуместни.

Клишето казва, че ако не започнеш мача от първата секунда, после е много трудно да влезеш в него. Ние в този мач изобщо не влязохме. Къде беше типичната агресия? Къде беше прословутия моряшки дух? Колко пъти успяхме да пробием грамотно построения защитен вал на домакините? Къде видяхме изоран терен, от борещите се за титулярно място? Все въпроси, които трябва да се решат, защото Арда е доста сериозен отбор. Те събраха много кадърни футболисти и също гледат към разпределението на европейските квоти.

Вярвам, че треньорите ще начертаят правилния път, а футболистите ще го намерят! Феновете също трябва да участват активно в процеса на вдигане, защото това е нашия отбор и от нас, много зависи неговото представяне! Лесно се пее и скандира, след победа. Животът обаче трябва да продължи и след загуба. Моряците умират, но не се предават!

9 Comments

 • Posted 01.11.2023 - 11:59 11:59 0Likes
  by Моряк

  Статия в стил градивна самокритика от Соца

 • Posted 01.11.2023 - 17:54 17:54 0Likes
  by Донко

  След срещата с литекс „професора“ си изми ръцете с младите но забрави да сподели какво направиха опитните му любимци! Веднага придворните му шутове начело с бай Киро, започнаха да повтарят като папагали думите му. Бай Киро за „борещите се“ разбрахме че не са изорали терена и не заслужават повече да играят. Я ми кажи титулярите като Живко, Влатко, Васко или пък перлите Брено, Алекс и Пачеко какво точно изораха? Или викаш каквото каже новият член на БФС това е! Златев, Дичев и Милушев са ни провалили, махаме ги, да идват нова порция португалци че да облажим комисинните!

  • Posted 02.11.2023 - 9:42 9:42 0Likes
   by Моряк

   Изключително си прав , а колко други кадърни юноши изгони без въобще да им даде нужното време , което дава на споменатите , Пашеко , Брено , Алекс , Дакай и прочие , които между другото са също достатъчно млади , но от българите няма комисион .

 • Posted 01.11.2023 - 20:48 20:48 0Likes
  by BoboX

  Жалък компот от думи. За съжаление си мислиш, че като можеш да вържеш няколко изречения без много граматични грешки си станал Волтер. В държава където мнозинството не може да си напише името сигурно се чувстваш голям, но и стилът ти и идеите ти лъхат на публична тоалетна. Еденствената причина да сте все още на картата на футбола е, че ви държи най-бруталната криминална организация в България. Дори и при тях не може да напълните скромния си стадион. Стига си се пенил, пий една ракия и лягай да спиш.

 • Posted 02.11.2023 - 18:42 18:42 0Likes
  by Кирил Киров

  Гледам тук интересни коментари от компетентни и знаещи хора!?Критикуват ме, че не мога да давам мнение, а те горките не могат дори имената да си напишат!?Защото, колкото и да не им харесва, това което съм написал………..съм си казал мнението и съм се подписал с името си!!!Разни нещастници, дето нито мнение предлагат, нито име имат………..са безкрайно по-интересни!!!Малко смешни, но много интересни!!!

  • Posted 03.11.2023 - 9:38 9:38 0Likes
   by Моряк

   Какво значение има с какво име се подписваш.Важното е това че по горе споменатото е голата истина за треньорите в България и в частност за треньора на Черно море

   • Posted 04.11.2023 - 7:27 7:27 0Likes
    by Кирил Киров

    Има огромно значение, с какво име се подписваш……….защото с името си показваш, че стоиш за всяка своя дума!!!Няма как да бъде обяснено на човек без достойнство, какво е достойнство!?Или го имаш, или мишкуваш!!!Ти мишкуваш от доста време!!!Очевидно не си никакъв моряк!!!Ако искаш и космонафт можеш да се пишеш…………все тая!!!

  • Posted 03.11.2023 - 13:25 13:25 0Likes
   by Донко Донков

   Бай Киро, така и не отговори на въпросът ми, какво сътвориха, осмината титуляри че да хвърляш(повтаряш като папагал) вината върху тримата наши юноши? Явно който изкаже мнение против вожда Илиев е предател! Хората които му се кланяте, заприличвате на едни любими наши столичани в повече!

   • Posted 04.11.2023 - 7:31 7:31 0Likes
    by Кирил Киров

    Ако наистина си Донко, а не Монко, ако наистина те интересува ЧЕРНО МОРЕ………заповядай във вторник на ТИЧА, да подкрепим отбора и ще ти отговоря на всички въпроси!!!

Остави коментар