Новинар: Новинар: Вятърни мелници!

НОВИНАР – Изпрати ни материал

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

Кирил Киров

Преди осем години бяха създадени юбилейните 90 фланелки на Владислав, в чест на годишнината от спечелването на първата Царска купа! Черно море е най-старият футболен клуб в България и е първият шампион на страната! Отбор с толкова дълга и богата история, безспорно е велик. Величието през годините обаче е дело на феновете. Без своите привърженици, никакъв спортен клуб не може да съществува. Феновете на Черно море сме много и сме верни до гроб!

Безспорната водеща фигура в нашите редици е д-р Огнян Калинов! Неговите дела и инициативи са безкрайни и много стойностни. Юбилейните фланелки, които станаха много повече от 90, за да има за всички желаещи. Книги, годишник, издирване на исторически за клуба личности и възстановяване на забравени факти. Паметникът на Иван Моканов беше негово самостоятелно дело от идеята, през финансирането до осъществяването. Трудно е да се повярва, че е възможно един човек да обхване толкова грандиозен обем от идеи и работа, но е безспорен факт! Свидетели сме на трудностите които доктора преодоля през годините, поради големите бюрократични препятствия, типични за милата ни Родина.

Хубаво ще е, да му помагаме повече и да вникваме в същината на неговите замисли и начинания. Те са много и трудно могат да бъдат изброени. Ще дам един пример с блестящата идея, да бъде заменена баналната топка в емблемата на Черно море, с традиционната за нас детелина на предшественика Владислав.

Благодарни и признателни сме за всичко, което прави Огито, но не бива да го оставяме сам да се бори с вятърните мелници.Той е един от нас и ние трябва да му помагаме. Никога не бива да забравяме, че всеки клуб съществува и върви напред, благодарение на своите верни привърженици!

Остави коментар