Новинар: Липсата на късмет е част от играта и от живота

НОВИНАР – Изпрати ни материал

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

Кирил КировИзтървахме една нарисувана победа и пак се появиха песимистични коментари от по-лабилните фенове. Пак си спомнихме кого сме продали и как ни липсва. Аз видях за пореден път изключителни качества в Беншаа и искам да обърна внимание върху начина по който, той още с първото докосване си наместваше топката за удар.

Тупалките му бяха също впечатляващи, като смразяващия удар в гредата беше с левия крак, а голът беше реализиран с десния. Истински централен нападател с доста добра техника. Имам и критика към него, защото при две ситуации, когато противникът ни пресираше и топката беше върната към вратаря, на всички беше ясно, че Жоро Георгиев ще я прати силно напред.Случваше се точно така, а Закария беше заварван в засада.

Играта трябва да се следи и всяка възможност да се гони. Противникът беше разучен добре и нашите атаки бяха насочени в зоната на едрите им, но тромавички централни защитни. В това отношение с брилянтна техника се отличиха Мади Кета и Вили Василев, които пилееха тяхната защита из цялото им наказателно поле.В средата Васко Панайотов и Мимито свършиха много работа в защитен и нападателен план.

Някои необмислени тръгвания на Мимито ни изправяха на нокти и ще е хубаво да се избягват подобни рискови изпълнения. Защитата беше стабилна, а при нашият постоянен натиск, имаше доста свободни пространства за които трябваше да се внимава и да се покриват.Живко Атанасов и Петар Босанчич бяха стабилни както винаги, а Цецо и Вики активни по фланговете. По традиция обръщам внимание на моите млади любимци Вики, Ники и Вили.Играта на Виктор отново беше на високо ниво, а пасът му за гола, заедно с гениалното пропускане на Васко си беше за реномиран футболен учебник. Страхотна комбинация, показваща красотата на играта.Ники и Вили както винаги бяха повече от активни и ни пълнеха душите с прекрасни изпълнения.Желанието им за игра и изява е впечатляващо и много ни радва.Мачът с Арда беше просто една демонстрация на малшанс. Провидението подари една точка на кърджалиите и отне две от нас.

Като помощник на неумолимата съдба се яви лицемерът Иво Андреев, който не пропусна шанса да угоди на софийските си господари и да руши нашата игра с бавене. Криейки се зад измислена принципност, той бавеше повече от техните футболисти. Нареждаше дълго футболистите при статични положения и изграждането на всяка стена се проточваше по-дълго от строежа на стадион Варна!? Не ни е виновен той, че не вкарахме поне още един гол, но искам да му напомня, че съдията трябва да помага за разгръщането на играта, е не да я затваря и да пречи. Още отначало показа, че ще се играе по свободно и по-твърдите сблъсъци, няма да се наказват.

Такъв подход изглежда уж модерен и прогресивен, санким съдията е добър и няма да накъсва играта!? Той обаче така помагаше на затворения и защищаващ се отбор. Подмина няколко възможности за авантаж, а откровените дърпания за фланелките или за ръцете на нашите момчета, не бяха санкционирани с жълти картони. Футболистите на Арда усетиха неговата благосклонност и вършееха здраво.Те бяха дошли с надеждата за точка и имаха интерес от всяко забавяне.Изниква въпросът какъв интерес имаше реферът?

В това отношение винаги дъвчем едно и също, но ако не се говори за тези жалкарщини, те никога няма да свършат. Липсата на късмет е част от играта и от живота.Както казва клишето „Продължаваме напред“.Предстои мачът на годината и всички до един трябва да сме готови за него!Само Черно море!

 

Остави коментар