Новинар: Дербито се завърна, но не се игра!

НОВИНАР – Изпрати ни материал

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!Кирил Киров

Дербито се завърна, но не се игра! Как може да говориш, че си футболен отбор, а да излизаш на терена с единствената цел да рушиш и да бавиш!? Схемата на отбора от ромския квартал на Каменар, беше 5-4-1, преминаваща на моменти в 5-5. Очевидно е, че 5 им е любимо число!? Никакъв опит за преливане от фаза защита, към фаза атака. В средната им линия практически никой не игра. Всички само чалкаха , надявайки се, онзи дето е на самообслужване да настигне някой изчистен балон. Как може да се играе футбол, без да владееш топката? Игрите без топка са лека атлетика, борба, бокс……..лежането също се практикува без топка!

Това беше мачът за тях. С няколко контри през второто, едната от които можеше да ни попари. Шапки долу за Жоро Георгиев! Ние не съумяхме да използваме пространствата, които те отвориха при тези техни контраатаки. Просто трябваше да опитаме по-бързо да търсим начин за изненада.

Моето мнение е, че избраната от треньорите ни тактика беше правилна. Нашите момчета опитваха да играят хладнокръвно, като в това отношение един Матеуш Клементе беше пример. Трябваше да покажем концентрация в немногото голови положения, които се очакваха. С концентрацията не ни се получи. Много грешни подавания и слаби неточни удари. Трябваше да демострираме и умна, спокойна игра, но и с това не ни се получи. Играехме прекалено спокойно и мачът свърши. Мачовете винаги свършват и за това не бива да се сещаме в последните минути. Всички наши момчета играха добре и не могат да бъдат обвинени за нищо. За дерби обаче е нужно да се дава повече от нормалното и дори повече от възможното.

Постоянно търпя упреци, че много критикувам съдиите, затова сега няма да ги критикувам, но пък имам право да си кажа мнението!? Преди мача Илиан Илиев каза, че съдията трябва да е на нивото на мача. Да усеща симулациите и провокациите. Гидженов е показателен пример за продажник и изпълнител на поръчки. Друг е въпросът, кой му дърпа конците. Знаеше се още при назначаването му, че мач няма да има.

По света хората са създали интересен продукт от футбола и си пълнят стадионите. Ние си изпразваме стадионите, защото убиваме играта. Затова последните мохикани сред феновете в България, вече сме на изчезване. Съдията трябва да разгръща играта и да помага на добрите футболни компоненти. Тук съдиите само развалят играта съдействайки на провалящите мача и стават отрицателен център на внимание. Затова зрителите намаляват. Нито един зрител по света в почти 200 годишната история на футбола, не е отишъл на стадиона да гледа съдията. Ходим да гледаме футбол. Няма да разглеждам положенията, защото всички ги видяхме. Две дузпи, обратни отсъждания и шарлатанщина от гидженчето.

Страничният пък от нашата страна се казвал Георги Любомиров Минчев. Рядко се среща толкова долнопробно същество. Няколко нарушения се разиграха пред него, без реакция или с обратна такава. Семантичен беше случая с едноминутното мълчание и размишление, ъглов ли да отсъди, или аут!? Надявам се да се разгледат тенденциозните свирки и да се подаде жалба. Виждайки съдийството и в другите български мачове, вече се надявам родния футбол да бъде закрит. Няма нужда от повече мъки. Нашето творение с това съдийство и с българските методи за прилагане на ВАР, просто не е футбол. Докато обаче футболът съществува и докато свят светува, ние сме плътно с отбора и го подкрепяме!

3 Comments

 • Posted 23.10.2022 - 15:48 15:48 0Likes
  by Ую

  Тъпак.Отивай и се хвърли от моста.

  • Posted 23.10.2022 - 15:54 15:54 0Likes
   by Анонимен

   Пръв ти го направи,жалко подобие на същество.

 • Posted 23.10.2022 - 21:53 21:53 0Likes
  by Алеша

  Поздрави от Динамо Минск

Остави коментар