„Моряците“ разбиха товарния влак на „Тича“

https://vsport.bg/novinar-izprati-ni-material/

НОВИНАР – Изпрати ни материал

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

Кирил КировВече втори ден гледам повторения на мача ни с Хебър, всеки път Ники Златев вкарва и аз всеки път изживявам емоцията от онази вечер! Очакваше се, че гостите ще паркират автобуса пред вратата си, но те бяха паркирали цял товарен влак. Не атакуваха, не пресираха и направо не играеха. Бяха изградили две плътни линии, стоящи близо една до друга и просто си стояха в своето наказателно поле! Затова мачът беше доста тегав и играта изглеждаше бавна и монотонна.

Нашите момчета играха с желание за победа и вероятно с изминаващото време са се изнервяли. Дюлгеров нямаше много работа, защото с някои малки изключения гостите не стигаха до него. Живко Атанасов беше навсякъде и както винаги игра много активно. Неслучайно най-опасните ситуации пред тяхната врата бяха с негово участие. Босанчич, спокойно и без много шум винаги правеше каквото трябва, включително и картона който си изкара. Беше оправдан тактически. Като заговорих за тактика, нашето треньорско ръководство беше върнало Вики Попов от дясно и Марти Дичев отляво с цел да се усили нашият натиск натиск по фланговете.

Момчетата играха много активно и направиха добри включвания. Мартин малко по-практично и праволинейно, а Виктор с повече импровизации и финтове, радващи окото на зрителя.

В предни позиции по фланговете действаха брилянтните техничари Вили Василев и Мади Кета. От техните действия много зависеше разбиването на пазарджишкия дувар, изграден пред постоянно бавещия Дебърлиев. Велислав ме зарадва с едно перфектно центриране от корнер, към Живко, който потърси с глава далечния ъгъл, но късметът ни изневери.

Васко Панайотов както винаги беше навсякъде, Клементе както винаги действаше като мъдър стратег, а Стефан Велев още веднъж показа своята поливалентност, даваща му възможност да играе на различни постове.

Матиас Курьор игра умно и дебнеше на границата на засадата. За съжаление до него достигаха малко топки и той заигра по ефикасно, когато мина зад Иса. Самият Иса, със свежи сили и винаги свежите си идеи се опитваше да поразкъса плътния защитен вал, създаден от подбраните двуметрови екземпляри на Хебър. С влизането си Сула донесе разнообразие в действията, а Николай Златев проведе няколко направо разбиващи слизания. Головата ни контра беше пълна с футбол и ни донесе незабравими емоции.

Чувал съм и знам, че изстраданата победа в края на мача е много сладка, но този път беше нещо трудно описуемо! При тръгването голяма заслуга имаше и Кета, който отвори здрава крачка и ангажираше вниманието на рехавата пазарджишка защита.

Ники Златев използва всички свои прекрасни качества в тази атака и пробягвайки целия терен, успя да нанесе достатъчно силен и точен удар за победния гол. Много е говорено за това момче, само със суперлативи и всичко е вярно. Да продължава така да работи и да се развива, да слуша треньорите и да не се поддава на никакво главозамайване. Страхотен футболист и много добър човек е. Чака го много добро бъдеще и всички моряци, му го желаем от сърце!

За наказанието на нашия треньор се изговори много и това поредно позорно действие на БФС още веднъж ни убеждава, че ножът е опрял до кокала. За мен основната причина е поредния бутан към ЕКТ шопски урод. Разтягането на четири мача е защото четвъртият е с числото. Локо Пд също незаслужено са наказани два мача, защото вторият им е със същото число. Боравейки с числата и навлизайки в аритметиката, ако съберем две и две, ще видим че се получава 1948!? Крайно време е да разберем, че така никога няма да се оправим.

Искам да изразя благодарност към вярната моряшка публика, която нито за миг не престана да покрепя момчетата и да попитам тези, дето са седели на диванчето, не им ли е малко неудобно че са били там? Ние сме Черно море и всеки един допринася за представянето на отбора. Крайно време е да го разберем!

1 Коментари

  • Posted 12.09.2022 - 13:02 13:02 0Likes
    by Пламен

    Ники Златев има потенциал,а и качества повече от тези на Жека,сега се освободи място в титулярния състав, трябват му мачове и да трупа опит и да се труди за да подобрява спортно техническото си ниво….И най-важното е да се предпазва от контузии!

Остави коментар