Здравко Димитров: Дойдох в Спартак, за да си вдигна формата и да ми дойде акълът

 

Новото попълнение на Спартак (Варна) Здравко Димитров се върна към периода си в Левски, където беше отстранен от първия отбор от Станимир Стоилов. Крилото говори в предаването „Домът на футбола“.

„Тук условията са много добри. Може би има малко притеснение. Тук съм, за да помогна на отбора. Надявам се да се привлекат още футболисти, за да радваме фенове”, започна той.

„Спартак се консултираха с Левски, след това се свързаха с мен. Бързо се разбрахме. Беше тежка ситуацията. Съжалявам, че така се развиха нещата с Левски. Приех предложението, за да си вдигна формата и да ми дойде акъла. Нямах други оферти”.

„Темата е много дълга. И двамата с Димитър Костадинов си взимаме урока. Добри момчета сме, добри футболисти сме. Мъчим се да се върнем там, където бяхме. Съжалявам за много неща. Ще си го преодолея. С футбола ще се поправя грешките. Не обръщам внимание на хорското мнение. Най-тежко ми беше, че не играх 5-6 месеца, тренирах самостоятелно. Дошъл съм тук за ново предизвикателство. Диригентската палка е в г-н Стоилов. Извинявам му се, ако съм го обидил с нещо. Той коли и беси”, каза Димитров.

„Не трябваше да си тръгваме с празни ръце от София, дори с три точки. Тази дузпа беше 100%. Доколкото съм запознат се гледа за дузпа и червен картон, е на за фал. От Локомотив не са виновни, че съдията ни ощети. Не спах цяла вечер след тази ситуация. Чиста дузпа, вижда се. Съжалявам, че не взехме три точки”.

„За 4-5 дни новият треньор ми направи много добро впечатление. Видяхте, че в София излязохме да се надиграваме”, каза още крилото.

„За мен мачът с ЦСКА винаги е специален. Срещу ЦСКА, Левски и Лудогорец винаги се излиза на 100%. Срещу тези отбори трябва да се доказваш. Надявам се феновете на Левски да гледат този мач”, добави той.

Остави коментар