Всички виждаме, че „Царят е гол“, но на никой не му стиска да го намекне дори

Кирил Киров

Мнение на Кирил Киров, привърженик на „моряците“!

Иво Андреев, който не счете, че повалянето на Матиас Курьор от Юрген Матай, е достойно за разглеждане от ВАР, ни е изпратен за главен съдия с Левски!? Димо Димов, който опорочи мача на Пирин с числото пък, е тутурдисан на ВАР! Не че не очакваме продажници във всеки мач, с помазаните отбори, но тези ми се виждат с прекалено пресни прегрешения. Съвсем ли загубиха свян в БФС? Услужливите журналисти ще замажат гафовете и за кой ли път, всичко ще мине, сякаш не е било.

Всъщност кое е по страшно за нещастния български футбол? Традиционната продажност на реферите, или журналистическия слугинаж? Нека съвсем хипотетично си представим, че случаят със смъкването на Курьор, от последния в защитата, се беше получил с нападател на някой от привилигерованите отбори – ЦСКА-София (София), ЦСКА 1948, Левски или Славия. Нали се сещаме какви обсъждания, повторения и разглеждания на ситуацията щяха да последват!?

Достойната журналистическа гилдия щеше да излее своя велик и справедлив гняв, срещу неправдите в живота и във футбола. Къде е сега тази гилдия? Защо не се плюнчат корифеите на националните медии? Защо спортните журналисти от Варна и съседните области, дума не обелват? Не е ли срамно и обидно за професията? Няма ли поне веднъж да забравим, че сме мижитурки? Че се страхуваме дори от сянката на господарите си. Смешни сме и сме долни, а така и държавата ни става смешна и долна.

Всички виждаме, че „Царят е гол“, но на никой не му стиска да го намекне дори. Тук не става въпрос за Боби, Лечков и управляващите БФС. Тези дето бяха преди тях, не бяха по-добри. Веднага давам пример, че ако някой упреква Борислав Михайлов в прекомерна употреба на алкохол, какво да кажем за Батето? Корупция, продажност има, но какво да кажем за времената на брокерите и на разходките в багажниците? Винаги ще има нагли лапачи, ако ги търпим.

Затова повдигам въпроса за журналистите, ако не ги е срам да се нарекат така. Страхливи, продажни и зависими от господарите си. Точно като поръчковите реферчета без достойнство. По мое изключително скромно мнение, така никога няма да се оправим! За проблемите трябва да се говори и то не избирателно!

1 Коментари

  • Posted 27.07.2022 - 21:57 21:57 0Likes
    by Корва на тим

    За какъв морал се опитвате да говорите!?
    Та точно вие сте представиители/привърженици, фенове 😉 на най-голямото зло..ТИМ! Наглост!
    Айде големите моралисти….РАЗГРАНИЧЕТЕ СЕ от тази престъпна организация!

Остави коментар