Ветерани си спомниха за Краси Венков – Джани в рубриката „Величието на соколите“

В най-новата рубрика, организирана между Ф.К. Спартак и журналиста Пламен Трендафилов, озаглавена „Величието на соколите“ ветерани, приятели и почитатели на Спартак се събраха в конферетната зала на клубния стадион, припомняйки на варненската футболна общественост за един от най-добрите играчи на клуба през 70-те и 80-те години Красимир Венков – Джани, отбелязвайки неговата 72-годишнина на днешната дата.

Той напусна този свят средата на 90-те години при трагични обстоятелства. С умиление и носталгия неговите съотборници се върнаха назад във времето, за да разкажат интересни истории за този всеотдаен играч с огнено футболно сърце на футболния терен и извън него. Джани през годините бе пример за професионализъм и спортна етика. Един кратък и бурен живот, който премина изцяло във ф.к Спартак Варна.

За 14 сезона с екипа на варненци в ролята си на централен полузащитник и дясно крило изигра 348 срещи в професионалния футбол, в които отбеляза 34 гола. Чрез периодичната рубрика „Величието на соколите“ ще се припомня за забравени исторически събития и футболни герои, донесли славата на клуба.

Събитието бе уважено от спортния директор на клуба Енгибар Енгибаров , футболноте ветерани Кирчо Киряков, Данчо Владимиров, Пламен Казаков, Пламен Михов,Иван Тодоров,Боян Илиев,Тони Вълчанов,както и от доайените на футбола във Варна Иван Филипов и Бисер Димитров.

Остави коментар