Венци Рангелов: Нормално е стадион да носи името на Живко Господинов

Венци Рангелов

Изтъкнатият футболен и спортен деятел Венци Рангелов също е от тези, които смятат, че паметта на най-голяма легенда на Спартак Живко Господинов заслужава да бъде увековечена със стадион, който да носи неговото име.

„Наистина, това е най нормално да се случи, още повече, че Живко е и почетен гражданин на Варна. Като такъв и факта, че стадион Спартак е общинска собственост, инициативата трябва да е на общината. Спонсорите на Спартак си гонят корпоративни интереси на фирмата чрез името на отбора, както го правят всички бизнесмени. Те не са футболни хора и не знаят историята на клуба и на Живко Господинов. Затова е необходимо да се излъчи инициативна група от футболни, обществени деятели и фенове, които да излязат с предложение, с което да се увековечат заслугите на Живко към българския, клубния футбол и обществената му значимост“, написа Венци Рангелов в личния си профил във фейсбук.


Рангелов, който е също директор в „Албена“ АД и член на Националния борд по туризъм, допълни, че разполага с ръчния часовник на Живко Господинов и е готов да го дари на Музея на Спартак, когато бъде готов.

Остави коментар