Васил Петров: Победихме силен отбор от Първа лига и това може само да ни радва

Старши треньорът на Спартак Варна Васил Петров коментира победата с 1:0 срещу елитния Крумовград в 1/16-финалите на Купата на България. Той отчете, че успехът е дошъл срещу силен отбор след много борба и тичане.

„Труден мач, много борба и тичане. Най-хубавото е, че момчетата спазиха тактическата дисциплина до последно. Спазихме плана в защита. Нещата стояха много добре и мисля, че заслужавахме да победим“, започна Петров.

„Не знам до колко ни върви за Купата. Имахме един мач срещу Лудогорец под мое ръководство, когато също играхме много добре, победиха ни с дузпа. Доволен съм, да. Победихме силен отбор от Първа лига и това може само да ни радва“, продължи той.

„Всеки един треньор има амбиции за добро представяне. Желая му успех в новото му начинание. Добър треньор е и знам, че нещата ще му се получат“.

„Концентриран съм върху играта на момчетата, всеки ден да израстват, да се подобрява играта във всички фази и отборът да има ясна визия“.

„Имаме доста проблеми откъм контузени. Според мен имаме лек проблем с тренировъчния терен. Налагаше се да тренираме на други места. Сменяхме и изкуствен терен. Изиграхме и 2-3 мача на хубави терени. Получават се контузии. Надявам се момчета да се оправят и да сме в пълен състав. Доволен съм от отношението на момчетата. Изграждаме хубав колектив и с някои действия ми подсказват, че нещата вървят положително. Благодаря на феновете“, сподели Петров.

„Мисля, че момчетата трябва да имат самочувствие. Някои от тях са взети за бързо завръщане в Първа лига и за изграждане на гръбнак. Знам, че повечето са със сериозно самочувствие и визитка. Сигурно победата ще се отрази положително, ще има настроение и трябва да продължи да работим“, каза още той.

Остави коментар