Варненските учители отново спечелиха Международна спартакиада


За пореден път отборът на Съюза на българските учители във Варна зае първото място в крайното комплексно класиране на XVIII Международна спартакиада на учителите, която се проведе в КК „Св. Св. Константин и Елена“.

Призовете връчиха кметът на Варна Иван Портних и Янка Такева – председател на СБУ.

„Златните варненски учители доказаха за поредна година, че не само са добри в клас, но са и отлично подготвени спортисти! Чудесно е, че нашите деца имат преподаватели, които наред със знанията, възпитават и обич към спорта“, коментира кметът.

Събитието бе уважено от служебния министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов, Десислава Ягодин – председател на Българска работническа федерация „Спорт и здраве”, Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности” към Община Варна, представители на държавни образователни институции.

Тази година в Спартакиадата участваха над 400 души от 22 общински координационни съвета на СБУ, както и представители на Казахстанския отраслов профсъюз на работещите в образованието и науката.

Проведоха се състезания по 11 вида спорт: мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, бридж, плуване, баскетбол (стрийтбол), дартс, петанка, спортна табла и теглене на въже. Второто място бе заето от СБУ – Пловдив, а третото – от СБУ – Бургас. С купи феърплей бяха наградени СБУ – Габрово при мъжете и СБУ – София област при жените.

Остави коментар