Варненски състезатели заминават на международен турнир по таекуондо 

Днес няколко от най-добрите състезатели на Таекуон-до клуб ОДЕОСОС тръгват към Словения, за да представят нашата страна и клуб на международен форум по таекуон-до.

Интересно е, какво прави Таекуон-до толкова уникално. Това е бойно изкуство, което преследва съчетаването на физическа подготовка, техника и духовно развитие. Състезателите на клуб Одесос не просто тичат по ринга и удрят срещу противника си. Те изграждат характер, дисциплина и умения, които са необходими не само в спорта, но и в живота.

Днес, с подкрепата и вдъхновяващите цели на клуба, Никола, Андриан, Галин, Теодор, Андрей, Мартин, Егор и Ростислав, са готови да се изправят срещу най-добрите таекуондисти в Европа. Техният път към това събитие е бил изпълнен с много часове на трудни тренировки, отдадени усилия и много пот, но днес те се радват на заслуженият момент да се състезават на голямата сцена, пишат на официалната страница на клуба във фейсбук.

Както каза един от тях, „Таекуон-до не е просто спорт, то е начин на живот.“ Този начин на живот включва много по-голямо значение, отколкото само медали и признание. Той включва почит, честност и уважение, както и стремеж към по-добро „аз“ всеки ден. Вярваме в тях и в тяхната способност да представят нашата страна и клуб с гордост. Нека им пожелаем късмет и успех в Словения. Нека всеки удар, който те нанасят, бъде отпечатък от бъдещите им победи, споделиха още от клуба на варненци.

Остави коментар