Варненски лекоатлети със златните медали на националния шампионат във Велико Търново


На 11 и 12 юни стадион „Ивайло“ във Велико Търново събра най-добрите ни атлети в Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени и за момчета и момичета до 16 години. Въпреки лошите атмосферни условия – почти непрестанен дъжд, варненските лекоатлети се представиха достойно и завоюваха престижни отличия.

Момичетата и момчетата до 16 години на СК „Супер спорт“ завоюваха общо 6 медала – 1 златен, 4 сребърни и 1 бронзов, съобщи Антоанета Атанасова. На 400 м златен завоюва Павел Грозев. На същата дистанция Виктория Чанкова е сребърна медалистка, а Виктория Станчева е с бронзов медал. Християн Касабов стана вицешампион на 100 м с препятствия.

Щафета на момчетата 4х100 м (Калоян Михайлов, Павел Грозев, Боян Петров, Християн Касабов) спечелиха сребърните медали. В същата дисциплина квартетът на момичетата в състав Анджелина Колева, Виктория Станчева, Виктория Чанкова, Тея Алексиева също спечелиха второ място.

От „Супер спорт“ поясниха, че на държавното при мъжете и жените през уикенда завоюваха общо 3 медала – 1 сребърен и 2 бронзови. Антоанета Атанасова на 100 м с пр. е втора, а Божидара Гатева е трета на 400 м. с пр. Симеон Касъл в дисциплината хвърляне на диск спечели бронзов медал. При жените дебют направи Вероник Жекова (род. 2006 г.), завършвайки на 4 място на 400 м. пр. Тя помогна и на щафетата 4х400 м, жени, която завърши четвърта в шампионата.

В отборното класиране при жените отборът на „Супер спорт“ се нарежда на 5-о място сред всички клубове в България, а при мъжете е на 9-о място.
Варненката Натали Костова от СК „Виктория“ е златна медалистка на скок височина. От клуба съобщиха още, че на републиканското при момчетата, в дисциплината 200 м сребърен медал завоюва Алекс Андреев, а за бронзовия се пребори Радослав Русин в дистанцията от 800 м. Тук имат и бронзови медали при щафетата 4х100 м за момчета (Стефан Стефанов, Андрей Шехредски, Петър Тодоров и Алекс Андреев). От клуба разказаха, че всички техни състезатели са направили свои лични постижения.

От СК „Евър“ бяха лаконични за резултатите от това състезание и съжаляват, че нямат медалисти, но техни състезатели са записали места в призовата шестица. Треньорът Цонка Господинова от клуба разясни: „Мога да заявя, че сме удовлетворени от постигнатото, защото всички наши състезатели направиха лични постижения. За съжаление, при мъжете и жените ни е по-трудно, защото нямаме необходимите условия, за да ги задържим. Много от тях след завършване на училище заминават в някаква посока – дали в София, дали в чужбина, но тук не остават много мъже или жени, за да се състезават. Затова на републиканското имаме едно 7-о място на 5000 м, а щафетата ни остана 7-а.

Съставът на „Черно море Атлетик“ се представи само с една състезателка – Христина Тодорова, която завоюва 4-то място на 800 м и успя да се пребори за 6-ата позиция на 1500 метра.

Остави коментар