Варненски бегач се включва в 57-ия крос „Диана“ в Ямбол


Тази събота (28 октомври) в Ямбол за 57-и път ще се състои републиканският крос „Диана“, който е най-старото състезание в лекоатлетическия календар в България. Участие до момента са заявили над 80 състезатели от 21 клуба в страната, съобщиха организаторите. Надпреварата започва в 10:00 часа пред спортната зала „Диана“ в градския парк, където ще са и финалите. Сред участниците и тази година ще бъдат едни от най-добрите български бегачи. При мъжете ще се състезава Исмаил Сенанджи от Евър – Варна, а при жените – Маринела Иванова и Билсерин Сюлейман.

Състезанието се организира от Клуб по лека атлетика Тунджа – Ямбол, с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика и Община Ямбол. Участниците ще са разпределни в осем възрастови групи. Ще се включат и ученици от пети до 12-и клас от ямболски училища.

Първото издание на крос „Диана“ e на 4 декември 1966 година, по инициатива на покойния заслужил треньор Велислав Велев. През годините състезанието е съхранено благодарение на треньора Йордан Атанасов. В него са участвали едни от най-изявените ни лекоатлети – Василена Амзина, Николина Щерева, Тотка Петрова, Михаил Желев и др.

Остави коментар