Варненската тенисистка Рада Колева на финал на двойки на турнир в Кипър

Пламен Колев при юношите и Никол Нунева при девойките се класираха за финалите на сингъл на турнир до 14 г. от трета категория на Тенис Европа в Лимасол (Кипър).

Поставеният под №1 в схемата на сингъл при юношите Пламен Колев победи на полуфиналите с 6:3, 6:1 Даниил Валтер от Русия. В спор за титлата Колев ще играе срещу Николас Петусис от Кипър.

Поставената под №3 на сингъл при девойките Никол Нунева победи на полуфиналите с 6:2, 6:0 Василики Михалопулу от Гърция. На финала Нунева ще играе срещу първата поставена Алексия Брабете от Румъния.

Междувременно Колев и Цонков при юношите и Нунева и Колева при девойките се класираха за финалите на двойки.

Поставените под №1 при юношите Колев и Цонков победиха със 7:6, 6:2 Николас Стилиану и Николас Петусис от Кипър. Във финала българите ще играят срещу Итамар Ронен и Давид Робинович от Израел.

Поставените под №1 при девойките Нунева и Колева се наложиха с 6:4, 6:4 над Василики Михалопулу от Гърция и Мерилин Серафиду от Кипър. Във финала българките ще играят срещу Даниел Баранес и Даниел Блустайн от Израел.

В турнира участва тим 2010 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2010 г. е в състав Пламен Колев (Про спорт), Владимир Цонков (Бароко Спорт), Рада Колева (Супер Спорт) и Никол Нунева (Приста 2011) с капитан Мартин Захариев.

Участието на Отбор 2010 се осъществява със спонсорската подкрепа на EGT и SATSPORT официален вносител за България на немския спортен бранд „BIDI BADU“.

Остави коментар