Варненска тенисистка е шампион на двойки на турнир до 14 г. в Гърция

Георги Георгиев, Никол Нунева и Рада Колева триумфираха с титлите на двойки на турнира до 14 г. от трета категория на Тенис Европа в Серес (Гърция).

Българинът Георги Георгиев и Михайло Топич от Сърбия победиха във финала на двойки при юношите Вилям Репакис от Швеция и Александрос Авгерис от Гърция с 3:6, 6:4, 10-5.

Българките Никол Нунева и Рада Колева победиха без игра във финала на двойки при девойките представителките на домакините Кристина Амаргяну и Ейтимия Пецула.

Междувременно Георги Георгиев при юношите и Никол Нунева се класираха за финалите на сингъл.

В изцяло български полуфинал при юношите Георги Георгиев победи с 6:1, 5:7, 6:3. В другия полуфинал Кристиян Стефанов отстъпи с 1:6, 0:6 на №1 в схемата Михайло Топич от Сърбия.

На полуфиналите при девойките Никол Нунева победи с 6:3, 6:3 Кристина Амаргяну от Гърция. В другия полуфинал Рада Колева загуби с 1:6, 2:6 от първата поставена Лидия Панагиотиду от Гърция.

В турнира участва тим 2010 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2010 г. е в състав Пламен Колев (Про спорт), Владимир Цонков (Бароко Спорт), Рада Колева (Супер Спорт Варна ) и Никол Нунева (Приста 2011) с капитан Мартин Захариев.

Участието на Отбор 2010 се осъществява със спонсорската подкрепа на EGT и SATSPORT официален вносител за България на немския спортен бранд „BIDI BADU“.

Остави коментар