Варненец записа нова страхотна победа и се класира в Топ 5 най-добрите тенисисти в Европа до 14 г. в Монте Карло

bgtennis.bg


Варненецът Иван Иванов от ТК Супер Спорт постигна нова впечатляваща победа на Мастърс турнира на най-добрите тенисисти в Европа до 14 годишна възраст. Българинът се наложи със 7:5, 7:5 над Валентин Гонсалес-Галино от Испания и завърши на пето място в надпреварата. Вчера Иванов победи с 6:2, 1:6, 6:0 Лени Пети от Монако. Иван допусна само една загуба на турнира с 1:6, 7:6(2), 5:7 от Диего Дедура-Паломеро от Германия, който днес спечели шампионската титла.

През тази година Иванов спечели титлите на два турнира от Тенис Европа проведени в България. Той триумфира на силния турнир от първа категория до 14 г. в Бургас и на турнира от трета категория до 16 г. на тенис център Санта Марина. Българинът спечели и трето място в първото издание в историята на турнира за юноши до 14 г. на Уимбълдън. В началото на годината Иван игра финал на турнира от Супер категория в Химки (Русия).

Иванов беше част от националния отбор за юноши на България до 14 г., който спечели седмо място на световното отборно първенство и трето място на европейското отборно първенство.

Остави коментар