Варненци триумфираха на международен турнир по водна топка

КПС ВАРНА спечели престижния международен турнир „Кольо Петров – Джонбул“. По време на надпреварата, от 30 септември до 02 октомври, бяха изиграни шест мача в плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ гр. Бургас.

Ето и резултатите:

Делфин Кишинев – КПС ВАРНА 10:16

Арена Бургас – КПС ВАРНА 7:14

КПС ВАРНА – СЛАВИЯ 20:9

КПС ВАРНА – Стяуа Букурещ 16:11

ТИЧА – КПС ВАРНА 6:14

КПС ВАРНА – КОМОДОР 18:11

Определено имаме страшно много пропуски в защита и това се видя на този турнир. Разбира се, момчетата са в подготвителен етап от тяхната спортна подготовка и не съм очаквал да бъдат нещо перфектно, но смятам, че се бориха до край за разлика от някои наши съперници и абсолютно заслужено вдигнаха най-високата от всички купи. Успяхме да видим по позиции къде сме добре и къде отстъпваме, физическата подготовка и т.н. Поздравявам всички момчета, които се постараха според възможностите си, коментира старши треньорът на отбора Найден Найденов.

Ръководството на КПС Варна изказва благодарности към Клуб по водна топка Черно море за това, че за турнира отстъпиха двама от най-добрите си състезатели – Веселин Ганчев и Даниел Тотев. Двамата са национални състезатели и след няколко месеца ги очаква квалификация за ЕП. Веселин Ганчев бе награден за голмайстор на турнира.

Организатор на турнира е клуб по водна топка Арена Бургас съвместно с Община Бургас.

Остави коментар