Варненци с медали от параолимпийски турнир

Близо 100 състезатели от цялата страна взеха участие в национален паралимпийски турнир “Варна 2022”, който се организира от дирекция „Спорт“ – Община Варна, Българска параолимпийска асоциация и със съдействието на варненските спортни клубове  за хора с увреждания и се проведе на 27-28 май в НСБ „Спортпалас“.

Раздадени бяха медали в два вида спорт – тенис на маса и шоудаун. Изключително оспорвана беше надпреварата в тениса на масата. Участниците бяха разделени в няколко групи според степента на общността.

 

При мъжете на първо място е отборът на „Черно море- Никея“- Варна с, втори е отборът на „Алфа“ – Севлиево, а трети е отборът на „Джавелин“ – Бургас.

При жените на първо място е „Джавелин“ – Бургас, следван от „Орел“ – София, а трети са „Черно море – Никея“ – Варна.

Комплексен победител в турнира е „Черно море- Никея“- Варна с 52 точки, втори е отборът на „Алфа“ – Севлиево с 38.5 точки, а трети е отборът на „Джавелин“ – Бургас с 35.5 точки.

В турнира по шоудаун на първо място отборно е СКИ „Атлет“ – Варна, втори са СКИ „Успех“ – Варна, а трети СКХУ Пазарджик.

В индивидуалната надпревара първи е Ваньо Биячев – СКИ „Вихър“ – Варна, втори Владимир Петров – СКХУ Пазарджик, трети Виолин Димов – СКИ „Атлет“ – Варна

На церемонията по награждаването председателя на БПА Илия Лалов връчи плакет на община Варна в знак на благодарност за успешното провеждане на организацията на турнира.

Остави коментар