Варненци обраха медалите в турнир по фехтовка за купа Варна

В събота и неделя във Варна бяха излъчени първите шампиони на шпага от новия състезателен сезон на Българска федерация по фехтовка. Повече от 100 шпажисти от над 15 клуба се състезаваха в надпреварата за купа Варна, първи кръг от купа България, в три възрастови групи – кадети и кадетки, мъже и жени до 15 години и мъже и жени до 13 години, съобщава sportal.bg. В надпреварата се включиха и фехтовачи от два румънски клуба – Крайова и Брашов.

При кадетите в конкуренцията на още 39 състезатели златния медал извоюва Александър Костадинов от Черно море, на второ място се класира Филип Юсмен от София, а третото място си поделиха Румен Кишев от Черно море и Атанас Шекерлетов от Роял Глори.

При кадетките на първо място се класира Михаела Стефанова от Пентатлон, втора е съотборничката й Кристина Денина, а бронзовите медали взеха Матеа Петкова и Еница Рачева от НСА.

При мъжете до 15 години шампион стана Калоян Йорданов от София, сребърния медал отиде у Калоян Тосков от Пазарджик, а бронзовите медали спечелиха Валентин Табаков от Черно море и Лисандро Кокаль от Черно море.

При жените до 15 години златния медал спечели Моника Недева от Черно море, втора се класира Неда Петкова от НСА, а на трето място са Еница Рачева от НСА и Анжелика Миндова от Черно море.

При мъжете до 13 години шампион стана Габриел Петров от Пентатлон, сребърния медал спечели Никола Георгиев от Пентатлон, а на трето място завършиха Максим Михайлов от Черно море и Богдан Корбу Стефан от Крайова.

Във възрастова група до 13 години жени първа е Владислава Савченко от Черно море, на второ място се класира Бианка Райчу от Крайова, а трети са Диана Мате от Брашов и Валентина Величи от Крайова.

Остави коментар