Варненци обраха медалите на Държавните първенства по кикбокс и муай тай

Снимки Българска конфедерация по кикбокс и муай тай

От 2 до 4 септември във Варна се проведоха Държавното първенство по кикбокс в стил лоу кик и Държавното първенство по муай тай. Организатор на спортното събитие бе Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Домакин бе варненският спортен клуб „Вокил“ с председател Галин Димов, който е и председател на конфедерацията.

Двубоите се проведоха в многофункционалната зала на Първа Езикова гимназия. За състезанието се регистрираха общо 220 състезателя от 34 спортни клуба от страната.

Още в петъчния ден след контролното мерене започнаха квалификациите, поради големия брой участници в много от категориите. Изиграха се 26 срещи. В събота двубоите бяха над 80, които определиха финалистите в различните възрастови категории на стил лоу кик. В неделя по програма се изиграха 56 финала.

Отборната купа по брой златни медали бе спечелена от СК „Шуменска крепост“ с актив от 11 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала.

Почетното второ място заеха домакините от СК „Вокил“ със спечелени 8 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медал.

На трето място се нареди още един варненски клуб „Боил“ с 6 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала.

Паралелно с Държавните първенства се проведоха и турнир за деца по кикбокс и по муай тай. В тях се включиха 7 от спортните клубове, които развиват сериозно детско-юношеските школи в страната: Легия, Файт фактори, Вокил, Дунав, Терес, ТИМ, Павликени. Всички те бяха наградени с чисто нови протектори за главата в двата цвята на състезателите от Председателя на конфедерацията Галин Димов по време на официалното откриване в съботния ден.

Всички двубои през трите дни бяха излъчени на живо в официалния ютуб канал на конфедерацията.

 

Остави коментар