Варненци доминираха в първия Национален турнир по спортно катерене за купа „Одесос“

На 23 юли в залата за катерене в бившия плувен комплекс „Юрий Гагарин“, се проведе Първият национален турнир по спортно катерене за купа „Одесос“ в дисциплината „боулдър“.

Катерачна боулдър среща се организира от СК „Чудните скали“ с подкрепата на Община Варна. Главен съдия беше Георги Антонов. Участваха 45 души от 5 клуба от страната – домакините от СК Чудните скали, АК „Скална душа-Бургас“, КССК „Варнаклайминг“, НСА – София и СК-42 – София.

По стената имаше 27 маршрута с различни трудности, които бяха предизвикателство за участниците. Състезателите бяха разделени в три категории – мъже, жени и деца. В най- масовата група – мъже, където и битката беше най – оспорвана, победител стана Петър Атанасов от Варна, състезаващ се за “СК-42″ – София, след него се наредиха Тома Маринов от СК „Чудните скали“ – Варна и Димитър Димитров от НСА – София.

При дамите, имаше убедителна победа на Мариета Атанасова от Варна, следвана от Ема Богоева от КССК „Варнаклайминг“ и Ралица Вълчева – СК „Чудните скали “ – Варна.

При най-малките, победата завоюва Стефан Кирчев, представител на домакините от СК „Чудните скали“, с втори и трети резултат се наредиха представителите на КССК „Варнаклайминг“ – Михаил Рафаилов и Габриела Жечева.

Победителите във всяка група получиха и трофея – купа „Одесос“. Награди и подаръци за участниците бяха осигурени и от магазини „Стената“, „Нависоко“, „Декатлон“, „Жълто“.

Остави коментар