Варна приема международен кикбокс турнир


На 4-и ноември във Варна ще се проведе второто издание на международния кикбокс турнир Grand Kickboxing Fight Night. Битките ще се изиграят в Grand Mall в морската столица.

За участие в турнира ще пристигнат бойци от Молдова, Сърбия, Украйна и България, които ще се срещнат в общо 11 двубоя. Две от тези битки ще бъдат в най-тежкия стил на кикбокса – К1, който е и най-популярен в професионалните вериги (всички удари с ръце, включително въртящи се удари със заднта част на ръката, всички удари с крака, дори и под коляното на противника, удари с колена). Победителите от тези срещи ще получат и солидна финансова премия, съобщават организаторите.

Третата професионална среща ще се проведе в стил фул контакт (всички удари с ръце, без такива със задната част на ръката и всички кикове от кръста нагоре). Седем са полупрофесионалните двубои – един от тях ще бъде в стил лоу кик (освен всички техники от предходния стил, има допълнително удар с крак над коляното на противника) – умерено по-тежък стил на кикбокса, изискващ още повече концентрация и точност на ударите, а останалите шест двубоя ще бъдат в стил К-1.

За всички участници са осигурени купи, парични и предметни награди от организаторите, които с издигането на професионалното ниво на този турнир популяризират спорта кикбокс. Турнирът е с вход свободен за всички варненци и гости на морската столица.

 

Остави коментар