Варна приема Европейски шампионати по хандбал за младежи до 20 години


Варна е напълно готова за старта на двата турнира от Европейския шампионат за младежи до 20 години. „Дворецът на културата и спорта“ в Морската ни столица е домакин и на двата турнира под егидата на Европейската хандбална федерация, което се случва за пръв път в историята. България ще участва в първата надпревара от 2 до 10 юли, като е в предварителна група „А“ с Латвия, Чехия и Финландия. В група „Б“ са тимовете на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия. Вторият турнир е 16 до 24 юли отново във Варна, като в него участват Израел, Литва, Гърция, Люксембург, Великобритания, Република Северна Македония, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово.

„Напълно готови сме за старта на турнирите. Нашата федерация има сериозен опит в организацията на прояви от най-висок ранг и доказателство за това е, че Европейската централа ни гласува доверие за пръв път в историята един град да организира и двата Европейски шампионата“, каза генералният секретар на Българската федерация по хандбал Теодор Илиев.

Официалното откриване на първия турнир е в 17 часа утре, 2 юли, в Двореца на културата и спорта във Варна. Веднага след това, в 18 часа е първият мач на българите от група „А“ срещу Латвия.

Поради транспортни проблеми на отбора на Австрия, най-вероятно ще се наложат промени в програмата на група „Б“.

Входът за Европейските шампионати е свободен. Всички срещи ще бъдат директно предавани в ефира на B1B.BOX.

Пълната информация за турнирите ще откриете на http://varna2022ehf.com/

ПРОГРАМА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ГРУПОВАТА ФАЗА:

02.07.2022, 18:00 часа: Латвия – БЪЛГАРИЯ

04.07.2022, 17:00 часа: БЪЛГАРИЯ – Чехия

07.07.2022, 17:00 часа: Финландия – БЪЛГАРИЯ

Остави коментар