Варна приема държавното по кикбокс

От 2 до 4 септември в гр. Варна ще се проведат няколко спортни събития под егидата на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Държавно първенство за мъже и жени и турнир за деца по кикбокс в стил лоу кик, както и Държавно първенство за мъже и жени и турнир за деца по муай тай. Домакин на събитията ще бъде местният спортен клуб „Вокил“. Мястото на провеждане на двубоите е спортната зала на Първа езикова гимназия с адрес ул. „Подвис“ № 29.

Заявки за участие са подали общо 34 спортни клуба от цялата страна.

В двата турнира по лоу кик при най-малките 7-8 годишни и по муай тай при 7-8 и 9-10 годишните ще се включат 6 от клубовете, които развиват детско-юношеските школи.

Програмата започва с квалификации в петъчния ден от 17:00ч.

В събота състезанието стартира с турнир за деца по кикбокс и по муай тай от 09:00ч, а след тях започват полуфиналите от двете държавни първенства.

В неделя отново от 09:00ч. ще се изиграят всички финали от двете Държавни първенства, като преди да започнат според новите изисквания на Световната федерация всички от ЮМВ и ДМВ състезатели ще преминат контролно мерене за спазване на категориите.

Както всички събития на федерацията до момента входът е свободен за всеки, който желае да се наслади на двубоите по кикбокс и муай тай.

Водещ на официалното откриване в събота от 12:00ч. ще бъде дългогодишния спортен журналист от гр. Варна – Румен Генов, който по време на официалното откриване ще презентира още едно спортно събитие на федерацията през месец ноември в Гранд МОЛ.

Остави коментар