Варна отново ще бъде домакин на националния шампионат по гимкхана

В края на месец октомври Варна отново ще бъде домакин на националния шампионат по гимкхана. Състезателният уикенд в морската столица ще включва две надпревари на различни локации и куп забавления за публиката, но успоредно с това ще акцентира върху социалната мисия на шампионата и ангажимента, който мотоспортът има към околната среда.

Миналата година Варна се върна в календара на приложната дисциплина с нов екип, популярна локация и солиден зрителски интерес. Амбициите на организаторите за тазгодишното издание на надпреварата обаче са още по-големи. Състезанията ще бъдат две – в събота трасето ще бъде на паркинг Централен в курортния комплекс Св. Св. Константин и Елена, а в неделя – на централния площад пред катедралния храм Успение Богородично.

„Основната ни цел през 2021 г. беше да вкараме състезанието в града и да сме по-близо до феновете на спорта – заяви Георги Русев от АСК Флат-Аут. – Реализирахме я въпреки купищата затруднения вследствие на пандемичната обстановка. Сега обаче ни чакат всички останали задачи, които през миналия сезон останаха на заден план. Независимо от проблемите в родния автомобилен спорт решихме да направим две състезания в рамките на един уикенд. Това ще улесни пилотите заради по-ниските разходи, а и ще даде повече възможности на феновете да се забавляват.”

Русев даде повече информация и какви допълнителни атракции да очакват феновете в рамките на състезателния лиценз.

“Двата старта от националния шампионат по гимкхана ще бъдат в центъра на събитията, но успоредно с тях подготвяме дрифт и стънт шоу, демонстрации на електрическите картове на Kinetik, игра с публиката, както и специални програми, които да акцентират върху социалните и екологични аспекти на спорта”, допълни той, цитиран от Sportal.bg.

Съботната надпревара, която е трети кръг за сезона, ще стартира в 11:00 на паркинг „Централен“ под магазин Lidl в курортен комплекс Св. Св Константин и Елена. В неделя площад „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде домакин на четвъртия старт за годината. Стартовият част отново е 11:00, а официалното откриване е в 10:45. Началото на сезона в националния шампионат по гимкхана беше дадено от бургазлии с надпреварата в Дебелт, където 25 пилоти от цялата страна се състезаваха в три манша. Първи в генералното класиране завърши Иван Владимиров (Opel), следван от Бальо Тодоров (Subaru) и Калин Стефанов (Peugeot). При дамите номер едно отново бе Констанца Томова (Citroen).

На 22 октомври е междинният кръг в Сапарева баня, след което Варна поема домакинството на 29 и 30 октомври.

Остави коментар