Варна отново домакин на Световната купа по спортна гимнастика

Кметът на Варна Иван Портних откри Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда в Двореца на културата и спорта. На събитието присъстваха Красимир Дунев – президент на Българската федерация по спортна гимнастика, председателят на организационния комитет Йордан Йовчев, директорът на Двореца на културата и спорта Минко Христов, представители на Световната федерация по спортна гимнастика от Словения и Холандия.

„Това е шесто издание на Световната купа, но откриването винаги е вълнуващо. Благодаря на г-н Йовчев и г-н Дунев, че с огромна енергия и ентусиазъм превръщат Варна в столица на спортната гимнастика. Убеден съм, че това е форум, който не само популяризира града ни в международен план, но и възпитава младите хора в любов към спорта. Пожелавам успех на нашите момчета и момичета, които ще се състезават за България! На добър час“, каза кметът Иван Портних.

Участие в спортния форум ще вземат над 150 елитни гимнастици от 4 континента и 28 държави – олимпийски шампиони, както и медалисти от световни и европейски първенства. България ще бъде представена от Йордан Александров, Теодор Трифонов, Христос и Исус Маринови и Радослав Рачев, а при дамите – от Валентина Георгиева и Виктория Чакова.Квалификациите са на 26-и и 27-и май, а финалите са предвидени за 28-ми и 29-ти май. Състезанието е с вход свободен.

Световната купа по спортна гимнастика, който е един от най-стойностните турнири от календара на Международната федерация по гимнастика, се организира с подкрепата на Община Варна.

Остави коментар