Учениците от Търговската гимназия във Варна шампиони в геймърски турнир

Учениците от Варненска търговска гимназия „Георги Ст. Раковски“ станаха безапелационни шампиони на България по e-gaming на League of legends. Във втория сезон на турнира, организиран от School Esports Bulgaria, участваха общо 30 училища от цялата страна, които сформираха 36 League of Legends отбора и 37 CS:GO отбора. Учениците от ВТГ победиха в общо 44 срещи.

На финала се изправиха срещу възпитаниците на Икономическата гимназия от Силистра.

Безпорна класа показа Симеон Тонков – tèrrør , който беше обявен и за най-полезен играч!

Електронните спортове са една от най-бързоразвиващите се глобални индустрии днес. Казано накратко, това са организирани състезания по видеоигри, в които отбори и играчи се състезават един срещу друг, а мачовете и турнирите се излъчват на живо и включват коментар и награден фонд.

School Esports League (SEL) е първата българска училищна еспорт лига. Тя е част от по-голям проект – занимание по интереси „Гейминг концепции“, чиято мисия е да въведе електронните спортове на училищно ниво и да ги направи достъпни за всеки ученик в страната. По този начин се цели създаването на иновативна учебна среда в българските училища, която да стимулира учениците чрез техния интерес към електронните спортове и да пренесе мотивацията им в класната стая, което от своя страна да доведе до придобиване на важни умения за кариерно и личностно развитие, и повишаване на академичния успех.

Остави коментар