Триумф за талантите на тенис клуб „Супер спорт“ Варна

Тенис талантите на ТК „Супер спорт“ Варна Иван Иванов и Анастасия-Александра Николова записаха успехи на турнири, провели се този уикенд.

Иван Иванов е част от националите на България за юноши до 14 г. Те спечелиха трето място във финалите на Европейската отборна купа във Валенсия (Испания). В турнира участваха осемте най-добри отбора в Европа.

В спор за третото място България се наложи над Словения с 2-1 победи. Така родните таланти се класираха и за световното първенство през месец август в Чехия.

Преди този мач националите ни победиха и тимовете на Австрия, Турция и Нидерландия.

Димитър Кисимов допусна обрат в първата среща със Словения и отстъпи с 6-3, 1-6, 5-7 от Свит Сулич. След това Иван Иванов се наложи с 6-3, 6-4 над Зига Сешко и изравни резултата. В решителната среща на двойки Иванов и Кисимов победиха със 7-5, 6-4 Сешко и Сулич.

България се представи в състав Иван Иванов (ТК „Супер Спорт“, гр.Варна), Димитър Кисимов (ТК „Про спорт“, гр.София) и Станислав Косев (ТК „Кристи“, гр.Дряново) с капитан Владислав Матеев.

Анастасия-Александра Николова (ТК Супер спорт Варна) спечели второ място на сингъл за девойки на турнира от пета категория на ITF в София. Надпреварата се проведе на кортовете на ТК „Диана“. В много оспорван финал българката отстъпи с 6:7(3), 6:2, 2:6 от Николета Пелетзоглу от Гърция.

Вчера Георги Георгиев и Павел Маринов (ТК Супер спорт Варна) пък спечелиха титлата на двойки при юношите. Във финала Георгиев и Маринов победиха с 6:4, 7:5 друг българин Симеон Латинчев и Вардан Манукян от Русия.

Наградите на победителите връчиха Магдалена Малеева и арх. Тихомир Казаков, управляващ директор на SGI Architects & Masterplanners и председател на фондация „Казаков & Доу“.

От днес на кортовете на ТК „Диана“ пък започнаха квалификациите на турнира за мъже от ITF с награден фонд от 15 хиляди долара.

 

Остави коментар