Треньорът на Черно море Тича Кирил Болшаков: Трябва ни време, аз не съм магьосник

Кирил Болшаков заяви, че Черно море Тича е готов за старта на новия сезон в НБЛ. Треньорът на варненци допълни, че варненци се нуждаят от време, за да вдигат нивото по време на цялата кампания. Украинецът говори и за селекцията в редиците на „моряците“. Ето какво каза Болшаков пред колегите от БТА, цитирани от superbasket.bg:

„Доколкото можахме направихме всичко и сме готови за старта на първенството. Веселин Георгиев приключи кариерата си, Мартин Стефанов премина в Берое, а Цветомир Куртев е с контузия, към момента го няма в отбора и пропуска началото на първенството. В момента не можем да играем един на един с останалите тимове така, както на нас ни се иска, по простата причина, че отборът е една идея надолу, каза специалистът. Ние сме длъжни да укрепим играчите чисто физически, както отборно, така и индивидуално, за да можем да се противопоставим на останалите отбори“,

„На нас ни трябва време, за да ги изградим като състезатели, това няма да стане бързо, ние знаем, че ни е нужно време, аз не съм магьосник и това ниво ще го вдигаме по време на целия сезон“, сподели още наставникът.

„Когато започне шампионата, ние ще видим ситуацията, ако имаме финансова възможност, ще вземем още някакъв състезател, още малко помощ. Не по наша вина се наруши нашия план за приятелски мачове“, завърши Бошлаков.

Черно море ще открие новия сезон в родното първенство на 9 октомври (неделя), когато ще приеме Ямбол в мач от първия кръг. Срещата ще започне от 18:00 часа в зала „Христо Борисов“.

Остави коментар