Таланти на варненски клуб по спортно катерене спечелиха пет медала от държавното

Поредното си силно представяне записаха талантите на клуба по спортно катерене „Варнаклайминг“. Те участваха в Държавното първенство в дисциплините трудност и скорост в град Казанлък, където се явиха с шестима състезатели. Те успяха да завоюват пет медала.

Феноменалното представяне в дисциплината трудност на Вихра Калова, която е едва на шест години, ѝ осигури златен медал. Новото попълнение в отбора Дария Баланова, която се занимава едва от няколко месеца с катерене, влезе във финала в дисциплината трудност. Тя се бори много и достигна до среброто.

Михаил Рафаилов се справи отлично във фазата на квалификациите, а на финала имаше равно постижение с неговия приятел Крис от НСА. Все пак този път заслужено спечели златото в своята силна дисциплина – трудност.

При момичетата от четвърта група Ралина Георгиева и Адрияна Михалева влязоха във финал, а на Алекс Ташева съвсем малко не ѝ достигна за това. В крайна сметка Рали спечели бронз на трудност и сребро за скорост.

„Много сме благодарни на Стан и Ели Калови, на Веселина Атанасова и Диди Великова за подкрепата! Благодарим и на Боян Баланов за доверието! И да не забравим Деси Стоянова – нашият треньор и Роско шАфьорчето! Браво дружина! Почивайте бързо, че Купа Варна се задава!“, споделиха от ръководството на клуба.

Остави коментар