Таланти на Спартак Варна със сребърни медали от турнир в Пловдив

Футболистите от Академия Спартак Варна U12 спечелиха сребърните медали в турнира Continental Kronos Cup – Пловдив при децата, родени през 2011г.

Във финалния сблъсък „соколите“ отстъпиха с 1:2 от „Шипка Старс“ Асеновград. Малкият финал бе изцяло пловдивски – един срещу друг се изправиха Локомотив и Ботев. По-добрият бе тимът на Локо (Пд), който взе победата с 1:0 и спечели бронзовите медали в тази възраст.

Спартак Варна U12 бе в предварителна група с отборите на Хебър (Пазарджик) и ФА Пловдив. В своята група варненският тим, воден от Миша Милошевич, спечели с категоричното 4:0 в двете срещи.

На 1/4-финала „соколите“ взеха победа с 3:0 от ДФК „Звездичка“ (Бургас). На полуфинала се наложиха с 4:2 над Локомотив (Пд).
Спартак U12 грабна индивидуален приз „Най-добър нападател“ – за Александър Добрев.

1 Коментари

  • Posted 09.03.2023 - 18:04 18:04 0Likes
    by Браво

    Школата на Спартак показва как трябва да се работи и тепърва ще бере плодовете от правилната работа! Имам широк поглед върху школите във Варна и смея да заевя, че в наборите след 2008, Спартак по нищо не отстъпва на мутренската школа в града. За набор 2007, е там нещата са изтървани отпреди. Няма как да се попрвят. Във футбола има прекалено много детайли и съответна възраст на която да се усвоят – това е проспано там. Но с по-малките им набори се работи много правилно. В черно море разчитаха на имиджа на школата и на това, че децата заради това отиваха там – т.е. по-добрите деца отиваха там. Това вече е в историята! Да не говорим за най-проспериращата школа във Варна, която е само на една година, но вече мачка всичко наред и е с много сериозна заявка за влизане в елитни групи! Браво още веднъж! Продължавайте в същия дух!

Остави коментар