Страхотно: Рафаел Надал подпомага със стотици хиляди евро варненски тенисист

Легендата Рафаел Надал ще предостави уникална по рода си възможност на варненски тенисист. Става дума за състезателя на ТК Супер Спорт Иван Иванов. Той вече може да се похвали с това, че е достигал до №1 в Европа до 14 години.

Талантът от варненската школа впечатлява особено много с изявите си. Това, по всичко изглежда, не е убягнало и от очите на Матадора и всички негови треньори.

Иван Иванов ще получи минимум една година пълна стипендия в академията на Рафаел Надал. Той ще замине още тази есен, за да започне да се подготвя. Това на практика означава, че от академията правят инвестиция за стотици хиляди евро, предоставяйки подобна възможност. А именно, тренировки с най-добрите треньори и играчи, поети всички разходи по подготовка, развитие и образование, използване на база на топ ниво и предоставяне на възможности за участие на престижни турнири.

Припомняме, че Надал много изкъсо следи всеки голям талант в академията си и прекарва там 100% от времето си извън турнирите, на които участва. Ръководните фактори на самата организация пък са само хора от фамилията и най-близкото обкръжение на носителя на 22 титли от Големия шлем.

Иван Иванов ще е между осемте най-добри на Уимбълдън, където ще може да наблюдава и мачове от основния турнир.

Остави коментар