Страхотен успех! Варненец е на четвъртфиналите на Световното отборно първенство по тенис

Националите на България за юноши до 14 г. се класираха за четвъртфиналите на Световното отборно първенство в Простейов (Чехия). Днес нашите момчета се наложиха над Южна Африка 2:1 победи. Вчера родните таланти победиха Мароко също с 2:1 и на теория са в топ 8 на света. Утре България ще играе срещу Южна Корея в спор за първото място в групата.

Българчетата спечелиха убедително срещите на сингъл и още преди мача на двойки си гарантираха крайната победа. Димитър Кисимов разгроми с 6-1, 6-1 Сиабонга Джака. Иван Иванов пък победи със 7-5, 6-3 Конор Дойг. В срещата на двойки Станислав Косев и Димитър Кисимов отстъпиха драматично с 6:7, 7:5, 5-10.

На първенството участват най-добрите 16 отбора на планетата. Те са разпределени в четири групи от по четири отбора. Първите два тима във всяка група се класират за четвъртфиналите.

Преди месец родните таланти спечелиха трето място на Европейската отборна купа.

България е в състав Иван Иванов (ТК „Супер Спорт“, гр.Варна), Димитър Кисимов (ТК „Про спорт“, гр.София) и Станислав Косев (ТК „Кристи“, гр.Дряново) с капитан Владислав Матеев.

Остави коментар