Стефан Дончев: Аз и Илиан Илиев разтървахме двете агитки

Помощник-треньорът на дублиращия отбор на Спартак Стефан Дончев изрази мнение за скандалите преди срещата с Черно море, заради които дербито от третия ешелон на „Тича“ закъсня със 75 минути.

Аз проведох загрявката на Спартак и след като тя свърши, момчетата се прибраха в тунела. Тогава седнах на пейката да изчакам началото на мача. В един момент зад мен фенове на Черно море нахлуха на терена, а отсреща нахлуха фенове на Спартак, които слязоха от „клетката“ на трибуните. Отидох при феновете на Спартак и застанах пред тях. Илиан Илиев също влезе на терена и заедно с Петър Костадинов застанаха пред ултрасите на Черно море. В крайна сметка успяхме да разтървем двете агитки и не се стигна до други последствия. Тарторите на феновете Иван Михайлов и Алекс също си поговориха и се разбраха. Казах им, че това са млади момчета, които искат да играят футбол и нека да ги оставим да го направят. Имаше и полицаи с кучета, които се намесиха навреме, каза за „Петел“ Стефан Дончев.

Запитан дали е вярно, че според Черно море до конфликта се е стигнало, след като фенове на Спартак са опитали да минат през оградата и да отидат в сектора с ултраси на „моряците“ до залата, Дончев каза: Нямам такава информация. Видях само, че от едната страна нахлуват фенове на единия тим, а от другата – на другия. Затова изтичах и се намесих.

Остави коментар