Статистика преди Септември – Черно море

Автор: Радослав Авлавидов

Утрешният софийски съперник на Черно море „Септември“ със сигурност не е от традиционните футболни клубове в „А“ група – този сезон е едва шестото му елитно участие в историята. Трябва да се отбележи, че в периода 1968-1988г. този клуб не е съществувал, а се е слял с ЦСКА, заради което обединение през това време армейският отбор носеше името ЦСКА „Септемврийско знаме“. Ако не се смятат срещите на „моряците“ с „червените“ от този период, активът на Черно море само срещу „Септември“ е 8 мача – по 4 победи и голова разлика 15:17. Като гости в София имаме по 2 победи и гол. разл. 6:6.

За пореден път за главен съдия на мач на варненци е назначен неопитен рефер – перничанинът Димитър Димитров се води към софийската съдийска колегия и има едва 10 мача в елита – два от тях са на Черно море: домакинската победа над „Ботев“ (Вр) с 5:0 миналия сезон, както и предпоследното гостуване в София – победата срещу „Локомотив“ с 1:0 от първия кръг. За сметка на това вараджии ще бъдат най-елитните арбитри Г. Кабаков и М. Маргаритов.

Все още Черно море няма висящи футболисти с натрупани 4 жълти картона – с по 3 са Попов и Клементе. Само треньорът Илиан Илиев би „изгорял“ за един мач при евентуално официално предупреждение.

Остави коментар