Станислав Стоянов: Очаквам Черно море да остане господар на Варна

Станислав Стоянов

Станислав Стоянов е титуляр на Черно море при последната му победа в дербито на Варна. Мачът на 23 май 2009 година на стадион „Спартак“ всъщност е и последен между двата отбора до този момент. „Моряците“ печелят с 1:0 и правят гигантска крачка към бронзовите медали, с които ще се окичат и на практика в следващия си двубой на „Тича“.

Ситуацията беше такава, че трябваше да победим в три мача поред, за да завършим трети. Бихме ЦСКА у дома с 1:0, после бихме със същия резултат и Спартак, а накрая и Славия с 2:0 на наш терен и изпълнихме целта си. Специално срещу Спартак обстановката бе тягостна, тъй като три дни по-рано в катастрофа бе загинал техният треньор Анатолий Кирилов. БФС обаче реши да не отлага срещата и всички играчи излязохме с траурни ленти, за да почетем паметта му, заяви за „Петел“ Станислав Стоянов.

Помня, че липсваше качество на терена, нямаше и много положения за гол. Ние играхме единствено за резултат и вярвахме, че в хода на двубоя ще създадем ситуации и ще вкараме гол. Точно така се случи след почивката, когато аз бях сменен и влезлият на моето място Георги Какалов вкара единствения гол във вратата, зад която бяха нашите фенове. Това бе второто важно попадение на Георги през сезона. Първото също беше с цената на три точки при победата с 1:0 в Сливен, допълни Станислав.

За мача в събота е нормално да очаквам Черно море да победи и да остане господар на Варна, макар да отчитам, че ще бъде много трудно. Най-важно е, че това дерби отново се завръща и ще носи емоции на варненци. Специално аз от стадион „Спартак“ имам хубави спомени, тъй като през пролетта на 2002 година на един тежък и замръзнал терен, играх за Черно море при успеха с 2:1, който прекъсна негативната ни серия от почти 17 години без победа в дербито, завърши Станислав Стоянов.

Недко Петров, petel.bg

Остави коментар