Спартак Варна с обрат срещу Славия в контрола

Спартак Варна с обрат срещу Славия в контрола

Спартак Варна записа победа срещу Славия в контролна среща, играна в Банско. „Соколите“ губеха в резултата, но успяха да стигнат до пълен обрат за крайното 2:1.

Ахмед Ахмедов (12) беше точен за столичани, а Ромеш Ивей (24) изравни. Божидар Васев (65) направи пълен обрата за варненци.

Спартак Варна с обрат срещу Славия В 12-ата минута Славия поведе в резултата чрез Ахмед Ахмедов. Той беше точен за „белите“ след подаване от левия фланг на Тони Тасев. Ахмедов се възползва от острото центриране по земя и матира Нисторов.

Бързо варненци изравниха резултата чрез Ромеш Ивей. Той се възползва от неразчетени действия в защитата на „белите“, отне топката и излезе сам срещу Георги Петков. Ивей преодоля с финт и опитния вратар на Славия, след което спечели още няколко метра и прати топката в опразнената врата.

Малко след гола опасен удар на Иван Минчев прелетя покрай вратата. В 38-ата минута Янчо Андреев стреля много опасно под гредата, но Георги Петков внимаваше и с плонж парира удара в корнер.

В 42-ата минута Тони Тасев влезе от левия фланг навътре към наказателното поле, след което пробва удар от далечна дистанция, който беше неточен. Секунди по-късно Минчев стреля в аут. В 59-ата минута Валентин Петров нанесе много добър удар, при който Дичевски беше принуден да плонжира. Стражът закачи топката с върха на пръстите си, след което тя се отби в гредата и излезе в корнер.

Спартак Варна с обрат срещу Славия в контролаВ 65-ата минута Божидар Васев направи пълен обрата за варненци. Той се възползва от подаване на Георги Бабалиев и разминаване в защитата на Славия, след което нанесе много силен удар, който се отби в Георги Петков, но топката влезе във вратата.

В края на редовното време удар на Мартин Петков беше отразен от стража на Спартак.

Остави коментар