Спартак Варна поиска главата на рефер, дебютирал в Първа лига!

Локо София - Спартак Варна

Спартак Варна ще подаде жалба срещу съдийството на Кристиян Колев при загубата от Локомотив София с 2:3. Това бе дебютен двубой за рефера в Първа лига. Варненци претендират за отсъждането му в 73-ата минута, когато първо изгони Здравко Димитров за симулация в наказателното поле на домакините, а след това промени решението си след преглеждане на ситуацията с ВАР, но вместо да даде дузпа за Спартак, отсъди пряк свободен удар за Локо в половината на варненци.

„Подаваме жалба срещу съдийството за мача с Локомотив София. Преди началото на сезона обикаляха по отборите и ни разясняваха какво точно разглежда ВАР. Показваха ни в кои ситуации се произнася. Неотсъдени фаулове и обратни тъчове не се гледат. Това, че не ни дадоха дузпа, а отсъдиха пряк свободен удар пред нашата врата е, меко казано, нелогично. Изгони Здравко Димитров, а след това отмени решението си и даде фаул“, заяви Геша пред „Тема Спорт“.

„Главният съдия (б.а. – Кристиян Колев) отсъди и много съмнителна дузпа за домакините. Нямам думи за това, което се случи. Жалко е, че постоянно си говорим за ВАР, толерантност и уважение към реферите, а всъщност това трябва да е само от наша страна, а съдиите продължават да правят каквото си искат. Комуникацията преди години между треньори, футболисти и съдии бе на много по-високо ниво, а сега реферите си мислят, че отборите се събират, за да има на кой да свирят. Малко се измества фокусът към съдийството, а не към футбола“, добави още той.

Остави коментар