Спартак Варна има спешна нужда от авторитети!

Спартак (Варна) заема последно място в efbet Лига, но е лидер по един показател. Безспорно „соколите“ са най-ощетяваният отбор в елита от началото на сезона. И както наскоро писаха – случващото се в мачовете на варненския тим е сравнимо с геноцид от съдийско естество.

Причините са ясни. Не е трудно да се досети човек, че „соколите“ са удобни за покриването на всякакви интереси на привилегировани клубове. Но най-лошото е, че причините за това са в аматьорското от футболно естество поведение на шефовете на Спартак.

Иначе за нещата, които направиха по стадиона и базата, само комплименти. Но в момента най-големият проблем е, че в клуба липсват авторитети на ръководните позиции. Иначе директори на стадион „Спартак“ колкото искаш. И да се чуди човек какво точно правят. Не знаем дали има футболен човек в България, който може да назове някой от така нареченото ръковoдство.

Във всеки клуб у нас има личности, с които те се легитимират. А Спартак има нужда и да се интегрира, но без личности това трудно ще се случи. Най-разпознаваемата фигура в клуба е Георги Иванов – Геша. Неговата функция обаче е съвсем различна – дал си е под наем, разбирай на заплата, про лиценза. В Спартак спешно трябва личност, която да отива на емблемата и феновете на клуба.

Човек, който да всява респект. Който да реагира мигновено на зверското ощетяване на отбора от началото на сезона. Личност, която да респектира. И докато собствениците на клуба не го осъзнаят, ще продължат да пускат жалби, но ефектът ще е нулев.

На първо място шефовете да сменят съветниците си, тъй като на „коритото“ акъл дават дребни човечета, които са доста далеч от реалността във футбола. Мерки трябва да се вземат сега и веднага. Защото Спартак е с единия крак в „Б“ група и това е видимо за цялата футболна общественост и дори за иначе ентусиазираните привърженици.

Ръководителите знаят, че недоволството на феновете към тях за аматьорското от футболно естество поведение, е притаено заради така чаканото с години дерби на Варна. Затова да спечелят мача с Черно море е цел №1, защото успех срещу „моряците“ временно ще остави посочените проблеми на заден план. А това, че най-много страдат феновете е ясно.

Тези, които близо 10 години водиха неистова „война“ на всякакви нива, за да видят отбора отново там, където му е мястото. Привържениците страдаха и в началото на настоящия сезон, когато един от двамата собственици реши, че с футболистите от Втора лига ще се представя подобаващо и в eлита. Дори залагаше цели топ 6. Е, видя, че не се получава. И за да не се влошават нещата, бързаме да го кажем – Спартак спешно се нуждае от авторитетен ръководител.

Източник: Топспорт.бг

1 Коментари

  • Posted 18.10.2022 - 19:10 19:10 0Likes
    by Краско Чайката

    Този, който плаща, той поръчва музиката!

Остави коментар