Спартак надига глава и става смел

Срещу ЦСКА отборът на Спартак даде всичко от себе си и най-жалкото е, че не бе надигран във втори мач поред, но отново остана с празни ръце. Въпреки това е видно, че с последните попълнения и новия треньор варненският тим показва добри неща на терена, както и така желаната скорост и агресия, която липсваше в първите срещи. Спартак се стреми също да играе тактически правилно, като футболистите се борят и се раздават максимално.

В събота „соколите“ имаха смелостта да се опълчат на един от най-добрите у нас, създадоха първата ситуация за гол след чудесния пробив на Илкер Будинов, а впоследствие държаха двубоя отворен до самия му край.

Включително и в триминутното продължение, когато напрежението беше изцяло в пеналта на гостите или около него. Домакините изпълниха няколко корнера, а срещата завърши с удар на Янчо Андреев във вратата.

Преди това пък Здравков Димитров имаше малшанс, тъй като след неговия удар, защитник отклони кълбото. По-късно след корнер се появи възможност и за Никола Борисов.

Разбира се, очаквано ЦСКА създаде повече чисти положения, но те не бяха толкова много, а и Иван Дичевски се справи безупречно. Вратарят спаси почти всичко и бе обявен за най-добрия на терена.

За гола пък не може да се обвинява дебютанта Пламен Димов, който допусна Дауда Бамба да се измъкне от ръба на засадата и да излезе зад гърба му. Тук грешката по-скоро е колективна, тъй като спартаклии трябваше да предугадят дългия пас на Юрген Матай и още преди да подаде, крайните защитници да се приберат към центъра и да попречат на Бамба да търси топката между линиите.

Хубаво беше, че след последния съдийски сигнал, хванати за ръце „соколите“ дълго поздравяваха своите привърженици, а те ги аплодираха, както го правят във всеки мач.

Това показва, че отбор и фенове са едно цяло и двете страни са оптимисти, че им предстоят по-добри дни. А когато е така, когато вярваш, когато имаш изрядно финансиране и правиш нещата във футбола, както трябва, няма как рано или късно да не дойдат и резултатите.

Недко Петров, petel.bg

Остави коментар