СКТМ „Комфорт” със страхотно представяне на международния фестивал по тенис на маса на Албена


Състезателите на варненския клуб по тенис на маса СКТМ „Комфорт” се представиха отлично на силния международен фестивал по тенис на маса в курорта Албена.

Мирослав Шмидт е шампион до 13 г. На финала той победи Людмил Димитров с 3:0 гейма. С бронзов медал се окичи Кирил Спиридонов, който на четвъртфинал победи миналогодишния шампион Алекс Йорданов с 3:1 гейма.

Виктор Димитров се класира в Топ 8, а Димитър Йовев спечели категорично финал Б.

Добро представяне при 10-годишните записаха Полина Енчева, която зае 7 място и Белослава Балканска – 11 място. Отлично се представиха също Анна Гудеманова,Тома Николаев,Ивайло Йорданов,Самара Чуктай и дебютантите на турнира Теодор Еленов и Йоан-Давид Олива.

При 15-годишните Мирослав Шмидт загуби драматичен финал от Виктор Карабаш с 3:2 (11:9) гейма. Александър Кирилов допусна загуба от същия противник с 3:1 гейма на четвъртфиналите.

Полина Енчева спечели финал Б, а Белослава Балканска остана на четвърто място.

При 19-годишните бронзов приз заслужи Александър Димитров. Той стана трети след загуба от Симеон Спасов”(Лъки спорт”- София) с 3:0 гейма.

„Това състезание бе част от подготовката на Мирослав Шмидт, Людмил Димитров, Виктор Димитров, Полина Енчева и Белослава Балканска, които от 26 до 28 август ще вземат участие в индивидуалното европейско първенство до 11 и 13 г. в Страсбург. Бих желал да благодаря на родителите на състезателите от нашия клуб за търпението и вярата в нас! Адмирации и за организаторите на фестивала Стефан Георгиев и Цецо Цонев за прекрасните условия и атмосфера!”, коментира треньорът на СКТМ „Комфорт”. Стоян Поппетров.

Остави коментар