Школата на Спартак Варна освободи треньор и направи реформи

ФК Спартак Варна направи реформи в школата на клуба. След като бившият наставник на представителния тим на „соколите“ Васил Петров бе назначен за шеф на академията, бе освободен опитен специалист.

Това е Димитър Митов, който ръководеше набор 2007 г. и 2009 г.. Двата отбора ще имат нови наставници, съобщава официалният сайт на клуба.

Айкут Мустафов, който до скоро бе кондиционен треньор в мъжкия тим, поема родените през 2009г., а Васил Петров – набор 2007г., като той ще съвместява това с поста директор на ДЮА.

„Успех на новите треньори и нашите таланти от набори 2007г. и 2009г. в предстоящите първенства и турнири!“ , пише още в официалната публикация.

Любопитното е, че новият директор на академията на спартаклии и Айкут Мустафов са колеги в друга частна школа във Варна. Става въпрос за „Варна 2017“, която от няколко години работи на ниво с млади таланти от морската столица.

1 Коментари

  • Posted 09.03.2023 - 17:57 17:57 0Likes
    by Браво

    Школата на Спартак показва как трябва да се работи и тепърва ще бере плодовете от правилната работа! Имам широк поглед върху школите във Варна и смея да заевя, че в наборите след 2008, Спартак по нищо не отстъпва на мутренската школа в града. За набор 2007, е там нещата са изтървани отпреди. Няма как да се попрвят. Във футбола има прекалено много детайли и съответна възраст на която да се усвоят – това е проспано там. Но с по-малките им набори се работи много правилно. В черно море разчитаха на имиджа на школата и на това, че децата заради това отиваха там – т.е. по-добрите деца отиваха там. Това вече е в историята! Да не говорим за най-проспериращата школа във Варна, която е само на една година, но вече мачка всичко наред и е с много сериозна заявка за влизане в елитни групи! Браво още веднъж! Продължавайте в същия дух!

Остави коментар