Състезателка на ТК „Супер спорт“ завърши трета на сингъл на турнир в Гърция

Георги Георгиев и Никол Нунева завършиха на втора място на сингъл на турнира до 14 г. от трета категория на Тенис Европа в Серес (Гърция).

Във финалната среща на сингъл при юношите Георги Георгиев отстъпи с 2:6, 0:6 от №1 в схемата Михайло Топич от Сърбия. На трето място се класираха Пламен Колев и Кристиян Стефанов.

Във финала на сингъл при девойките Никол Нунева загуби с 1:6, 4:6 от първата поставена Лидия Панагиотиду от Гърция. На трето място се класира Рада Колева от ТК Супер Спорт Варна.

Георги Георгиев, Никол Нунева и Рада Колева пък триумфираха в събота с титлите на двойки.

Българинът Георги Георгиев и Михайло Топич от Сърбия победиха във финала на двойки при юношите Вилям Репакис от Швеция и Александрос Авгерис от Гърция с 3:6, 6:4, 10-5.

Българките Никол Нунева и Рада Колева победиха без игра във финала на двойки при девойките представителките на домакините Кристина Амаргяну и Ейтимия Пецула.

В турнира участва тим 2010 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2010 г. е в състав Пламен Колев (Про спорт), Владимир Цонков (Бароко Спорт), Рада Колева (Супер Спорт) и Никол Нунева (Приста 2011) с капитан Мартин Захариев.

Участието на Отбор 2010 се осъществява със спонсорската подкрепа на EGT и SATSPORT официален вносител за България на немския спортен бранд „BIDI BADU“.

Остави коментар